Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ZA SVAKOGA

Cijene nekretnina otišle u nebo: Jedan hrvatski grad bilježi porast cijene od 70 posto

Pula: Nekretnine i apartmani na moru
Foto: Saša Miljević/Pixsell
1/2
31.01.2023.
u 09:22

Tržište nekretnina u Puli je, sudeći po cijenama kvadrata, namijenjen kupcu jače platežne moći.

Cijene stanova otišle su u nebo, a mnogi građani mogu samo sanjati da kupe svoju nekretninu. No, Pula bilježi znatni rast cijene koje iznenađuje i one koji se bave prodajom nekretnina, piše Glas Istre. Stan veličine od 48,57 četvornih metara u potkrovlju austrougarske zgrade iz razdoblja Austro-Ugarske prodaje se za 135.000 eura, dok se pak dvosobni stan u Šijani od 75 kvadrata u zgradi iz 2008. godine prodaje se za 200.000 eura što znači da kvadrat vrijedi 2.666 eura.

Jednosobni stan veličine 51,41 kvadrata u prizemlju u novom rezidencijalnom dijelu Marine Verudu dođe 289.181 eura, što znači da je cijena kvadrata 5.624 eura. To su sve iznosi koje prosječan građanin može samo sanjati. Tržište nekretnina u Puli je, sudeći po cijenama kvadrata, namijenjen kupcu jače platežne moći.

"Bez obzira na kamate, cijene su toliko skočile da ih naš kupac ne može pratiti", kazao je vlasnik pulske agencije Immobilia nekretnine Sergio Ricchiuto koji ne zna zašto su kvadrati u Puli toliko poskupjeli.

- Mediji kažu da su cijene išle gore oko 10 do 20 posto, što nije baš tako jer su cijene nekih nekretnina skočile od 50 do 70 posto, zavisno od lokacije do lokacije. Našim građanima, posebno mladim ljudima i mladim bračnim parovima koji misle kupiti stan to postaje nemoguća misija jer si po tim cijenama oni to ne mogu priuštiti bez obzira na trenutnu kamatu koja je mala stavka u odnosu na cijenu, odgovara Ricchiuto pitanje koliko je povećanje kamata na kredite utjecalo na kreditnu sposobnost građana.

VIDEO: Kupci Ikee požalili se na razlike u cijenama, dobili smo objašnjenje zašto dolazi do odstupanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije