Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LITRA VIŠE OD 12 KN

Cijene goriva od utorka ponovno rastu, probijena psihološka granica

Šibenik: Od danas nove cijene goriva, i dizel i benzin jeftiniji
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
22.09.2023.
u 19:46

Poljoprivrednici i ribari strahuju da bi zbog rasta cijena goriva mogli biti prisiljeni dizati cijene svojih proizvoda, a upozoravaju kako će to rezultirati povećanjem inflacije

Cijene goriva polako rastu već mjesecima, a s najnovijom promjenom u cijeni koja nastupa u utorak bit će probijena i stara 'psihološka granica' od 12 nekadašnjih kuna po litri.

Litra benzina trebala bi od utorka biti četiri, a litra dizela sedam eurocenti skuplja nego što je danas, doznaje Dnevnik.hr, napominjući kako mnogi stručnjaci strahuju da se radi o početku novog ciklusa divljanja cijena goriva. Uzrok tome je ruska zabrana izvoza dizelskog goriva koja je stupila na snagu jučer. 

Nove cijene benzina i dizela tako će iznositi 1,62 eura po litri. Poljoprivrednici i ribari strahuju da bi zbog rasta cijena goriva mogli biti prisiljeni dizati cijene svojih proizvoda, a upozoravaju kako će to rezultirati povećanjem inflacije.

VIDEO Bili smo u prvom hrvatskom pametnom dućanu

 

Ključne riječi

Komentara 32

NO
Nordik
19:57 22.09.2023.

Turisti su otišli i evo već treće poskupljenje za redom.

PV
prcko.vita
21:02 22.09.2023.

U SLO 1,55 litra benzina, a plaće radnika duplo veće od HR. E, da, nemojte zaboraviti opet glasati za istu ekipu.

PA
panda
20:47 22.09.2023.

Priprema za izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije