Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blato

Cijela obitelj umalo umrla zbog trovanja vinom, sanitarna došla tek nakon tri dana

hitna pomoć
Foto: ilustracija
09.03.2015.
u 09:11

Sve je počelo u ponedjeljak, prije točno tjedan dana, kad je obitelj Favro za ručkom slavila djedov 78. rođendan

Sanitarnoj inspekciji trebala su puna tri dana da iz Korčule dođe u 30 kilometara udaljeno Blato i uzme uzorak vina od kojeg se, moguće otrovala obitelj Favro, javlja Novi list.  Hranu koju je obitelj istog dana konzumirala potpuno su zanemarili.

Sve je počelo u ponedjeljak, prije točno tjedan dana, kad je obitelj Favro za ručkom slavila djedov 78. rođendan. Dan ranije se za tu prigodu, u istoj, lokalnoj trgovini u Blatu, kupilo meso i bijelo uvozno vino. Sutradan, na ručku, svih šest članova obitelji – Nikola Favro, njegova supruga, dvoje odrasle djece, suprugin otac i brat, ručali su istu hranu, da bi nakon jela četiri člana obitelji nazdravila s malo vina, a Nikola i kći, budući da su bili na antibioticima, vodom.

Ni minutu nakon toga neurološke je smetnje prvo osjetio djed. Počeo je, priča nam Nikola, jako drhtati i gubiti se, pričati nepovezane besmislice, nije odgovarao na pitanja niti je ikog razumio. Srce mu se jako uzlupalo, cijeli je drhtao.

– Polegli smo ga na kauč, izmjerili visok tlak, i bilo mu je sve gore. Uplašili smo se da nije u pitanju moždani udar pa smo ga supruga i ja stavili u auto i odvezli u ambulantu. Tada nas je nazvao šogor, i požalio se da mu je isto jako loše, a u međuvremenu je kod kuće iste simptome osjećao i sin, pa sam obojicu isto doveo u ambulantu.

Na kraju je na hodniku ambulante kolabirala i supruga. Simptomi su kod svih trajali nekoliko sati, i tek su navečer iza osam sati pušteni iz ambulante kući. Dok sam ih onakve gledao u ambulanti, vjerujte mi, bio sam uvjeren da mi obitelj umire pred očima. Evo tek danas, u nedjelju, tjedan dana nakon svega, moji se članovi obitelji osjećaju dobro, ispričao je za Novi list Favro.

>> Terme Tuhelj: Neka djeca su osjetljivija na klor pa su zato reagirala

Komentara 4

Avatar maxist
maxist
13:00 09.03.2015.

usred vinorodnog kraja oni kupju delanec jer su 3 litre 10kn, sustav pomoći kilav.....nije baš lako u hr preživjeti ni sa vodom ni sa vinom....

DU
Deleted user
13:58 09.03.2015.

jel to bila talijanska roba

BA
bajo2
14:29 09.03.2015.

bijevino vino obavezno sa vodom.3:1(vino-voda)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije