Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

CEWE Photo Award 2019. ponosno nosi epitet najvećeg foto natječaja na svijetu koji pomaže SOS Dječjim selima u Hrvatskoj

CEWE Photo Award
Foto: Promo
1/4
25.10.2019.
u 09:00

Igor Roth, regionalni direktor tvrtke CEWE

Protekla dva tjedna prisustvovali smo izložbi 'CEWE Photo Award 2019. - najvećeg foto natječaja na svijetu', koja je otvorena u suradnji sa SOS Dječjim selom Hrvatska. Upravo ova izložba nosi prestižni epitet najveći foto natječaj na svijetu, zar ne?

U lipnju ove godine završio je naš četvrti po redu foto natječaj koji je zbog više od 448.000 prikupljenih fotografija proglašen najvećim foto natječajem na svijetu. Izuzetno smo ponosni zbog toga, kao i zbog činjenice da je ovo već drugi put da je naš foto natječaj dobio ovaj prestižni epitet. Izložbe postavljene u oba zagrebačka City Center one trgovačka centra nastavak su „života“ spomenutog natječaja sa željom da građanima Zagreba pokažemo svu ljepotu pobjedničkih fotografija te ujedno razvijamo svijest o fotografiji kao predivnoj umjetnosti koja je postala neizostavni dio svakodnevice svih nas.

Riječ je o izložbi kao i foto natječaju, s naglaskom na humanitarni karakter, te upravo tvrtka CEWE ističe humanitarni aspekt koji je ujedno najljepši dio priče, zar ne?
Poseban je osjećaj napraviti ovako veliku stvar i k tome još pomoći onima najpotrebitijima – djeci. Za svaku prijavljenu fotografiju na natječaj, CEWE je donirao 10 euro centa organizaciji „SOS Children's Villages“ pa smo tako uspjeli prikupiti skoro 45.000 € koje smo nedavno na svečanom proglašenju pobjednika u Beču uručili njihovom predsjedniku uprave. Obje izložbe u Zagrebu su također humanitarnog karaktera jer motiviraju posjetitelje da pomognu djeci koja odrastaju u SOS Dječjim selima u Hrvatskoj. Prilikom razgledavanja izložbi, posjetitelji će moći uplatiti donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska putem 2D koda ili uz pomoć njihovih predstavnika. Vjerujem da će Zagrepčani još jednom pokazati svoje veliko srce jer se ovdje radi o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, a to su naša djeca.

Foto: Arena Hospitality Group

Na izložbi je predstavljeno 10 najboljih hrvatskih i 10 najboljih fotografija iz cijelog svijeta, s najvećeg foto natječaja na svijetu 2019. godine, za koje su pojedini autori i radovi primili vrijedne nagrade. Upravo je fotografija 'Woohoo' gospodina Petera Sabola zauzela odlično mjesto među brojnim fotografija iz cijelog svijeta te na taj način promovirao hrvatsku fotografiju i naše autore, kao respektabilne u svijetu. Veliki je to uspjeh naših autora i fotografija, zar ne?

Najbolju je poziciju od hrvatskih autora na 18. mjestu zauzela spomenuta fotografija gospodina Sabola u kategoriji „Priroda“ što je, s obzirom na to da je bilo više od 448.000 prijavljenih fotografija, fantastičan uspjeh. No moram spomenuti i odličan rezultat gospođe Ljiljane Vesković s fotografijom „Suživot“ kao mjesečni pobjednik u studenom 2018. te gospodina Juricu Galića s fotografijom „Blue City“ kao mjesečni pobjednik u prosincu 2018. godine. Ukupno gledajući, to je zaista odličan rezultat hrvatskih autora i na to smo u CEWE Hrvatska ponosni. Ukupni fond nagrada ovog natječaja prelazio je vrijednost od 250.000 €, što je zaista impresivno i bilo je svakako vrijedno učestvovanja.

Foto: Arena Hospitality Group

Upravo suradnja tvrtke CEWE sa udrugom SOS Dječje selo Hrvatska često ističete kao iznimno važnu i na kraju vrlo uspješnu suradnju, a koja traje proteklih godina. Tu se posebno ističe suradnju s njihovom foto sekcijom, Dječjim selom Lekenik. U čemu je posebna ta suradnja?
Prije četiri godine započeo je poseban odnos s organizacijom SOS Dječje selo Hrvatska gdje na razne načine pomažemo njihov rad i pritom u svakom projektu iskreno uživamo jer je velika radost i privilegija biti dio jedne ovako predivne priče. Od sponzoriranja raznih izložbi preko izrade kalendara pa do projekta gdje smo za svako dijete osigurali besplatnu CEWE fotoknjigu s uspomenama iz njihovog svakodnevnog života, no posebno nam je prirasla srcu suradnja s njihovom foto sekcijom u SOS Dječjem selu Lekenik čiji rad pomažemo od samog početka naše suradnje i svakako ćemo to činiti i dalje.

Foto: Arena Hospitality Group

Upravo kroz izrađene fotografije oživljavamo naše uspomene na najljepše trenutke, te kroz ljepotu fotografija ujedno razvijamo svijest o fotografiji kao predivnoj umjetnosti koja je postala neizostavni dio svakodnevice svih nas. Je li to naša budućnost?
Fotografija se vraća na velika vrata i ponovno postaje apsolutni hit u bilo kojem izrađenom obliku i kod svih uzrasta. Bilo kao klasična fotografija, fotoknjiga, fotokalendar ili neki od kreativnih fotopoklona, fotografija više nije dostupna samo nekima, već je zahvaljujući pametnim telefonima, sa sve boljim kamerama, dostupna svima. CEWE kao najveća europska i hrvatska foto kompanija lider je na foto tržištu te se svake godine našim korisnicima trudimo ponuditi nove proizvode i usluge. S obzirom na to da broj naših korisnika konstantno raste, očito je da smo prepoznati kao brand kojem su ljudi spremni povjeriti svoje uspomene. Fotografija dobije svoju pravu vrijednost tek onda kada je izradite i svakim je danom njena vrijednost sve veća. Svi postajemo svjesni brzine života i negativnih strana te brzine. Ono što s vremenom ostaje i raste su uspomene kojih se rado prisjećamo, a najljepši način za to je listanje CEWE fotoknjige u krugu obitelji.

Više informacija na: https://cewe.hr/

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije