Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmlađa na svijetu

Četrnaestogodišnjakinja istrčala maraton na Antarktici

winter vinecki
Facebook/Team Winter
11.04.2013.
u 10:50

Winter Vinecki želi ove godine postati najmlađa osoba koja je istrčala maratone na svim kontinetima svijeta

Četrnaestogodišnja djevojčica Winter Vinecki postala je najmlađa osoba na svijetu koja je istrčala maraton na najsurovijem kontinentu svijeta prešavši ciljnu liniju na Antarktica maratonu 30. ožujka ove godine, prenosi HuffingtonPost.

S vremenom od 4 sata, 49 minuta i 45 sekundi, Vinecki je prešla ledeni teren i brežuljke na temperaturi od minus 6 stupnjeva Celzijusevih i osvojila impresivno treće mjesto u ženskoj utrci.

- To je najteži maraton kojeg sam dosad istrčala. Bilo je to izvanredno iskustvo - rekla je mlada trkačica.

Vinecki je istaknula da je uskoro očekuju još izazovnije utrke. Njezin je cilj da ove godine postane najmlađa osoba koja je istrčala maratone na svim kontinentima. Nakon što je već rješila utrku u Oregonu, u Keniji, a sada i na Antarktici, tinejdžerka ih planira istrčati još četiri.

Izazovan Inca Trail Marathon na Machu Picchu u Peruu - prozvan najtežim svjetskim maratonom - sljedeći je na Vineckinoj listi, a održava se u lipnju. Winter Vinecki dobro je upoznata sa zastrašujućim izazovima, jer se u maratonima i triatlonima natječe od pete godine života.

Kada je imala 9 godina, umro joj je otac od raka prostate. Inspirirana svojim ocem i iznenađena nedostatkom vidljivog pokreta u borbi protiv raka, Vinecki i njezina majka, Dawn, odlučile su pokrenuti neprofitnu fundaciju Team Winter. Dosad su sakupile oko 400.000 dolara za financiranje istraživanja raka prostate. Cilj mlade maratonke je da se u budućnosti pronađe lijek protiv te zloćudne bolesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije