Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ceste: Vlada suglasna, a JP Direkcija mora srezati troškove

06.02.2009.
u 23:00

Vlada Federacije BiH dala je suglasnost na plan i program Javnog poduzeća Direkcija cesta Federacije BiH za 2009. godinu. Dokumenti su pripremljeni u skladu sa Zakonom o cestama FBiH i Statutom ovog poduzeća, a razmotrio ih je i odbor Direkcije za reviziju.

Dajući suglasnost na plan i program, Vlada FBiH obvezala je Direkciju cesta da materijalne troškove svede na razinu iz 2008. godine. Za 2009. predviđa se ostvarenje prihoda od 225,4 milijuna konvertibilnih maraka, od čega su javni prihodi 82,7 milijuna KM. Ukupne prihode čine i kreditna sredstva međunarodnih financijskih institucija od 74,5 milijuna KM, domaćih financijskih institucija od tri milijuna KM, te 55,4 milijuna KM sredstava prenesenih iz prošle godine.

Planirana sredstva od javnih prihoda veća su za deset posto u odnosu na rebalans, a čine ih prihodi od naknada za ceste iz nafte i naftnih prerađevina (46,5 milijuna KM), naknada od registracije motornih vozila (20,2 milijuna KM), sredstva od posebne naknade od službe “Pomoć i informacije na cestama” (4,5 milijuna KM), kao i od naknade za korištenje cestovnog zemljišta, izvanrednih prijevoza.

Iz ukupno planiranih sredstava od 225,4 milijuna KM treba pokriti planirane javne rashode u iznosu od 143,8 milijuna KM (zajednički projekti s međunarodnim financijskim institucijama, održavanje cesta, rezervna sredstva za neplanirane rizike i rashode, te za sudske presude, troškove poslovanja i druge izdatke), navodi se u planu i programu rada Direkcije za ceste za 2009.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije