Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjeglička kriza

Češka vlada predložila da Češka, Slovačka i Poljska pošalju stotine vojnika i policajaca na mađarsku granicu

Bohuslav Sobotka
Foto: Reuters/PIXSELL
02.10.2015.
u 20:45

– Naša vlada spremna je pomoći Mađarskoj u zaštiti schengenske granice. Predlažemo zajedničku akciju V4 – objavio je češki premijer Bohuslav Sobotka na Twitteru

Češka vlada predložila je da tri srednjoeuropske države pošalju stotine vojnika i policajaca kako bi se pomoglo zaštititi mađarske granice od ulaska migranata u schengensku zonu, izjavili su u petak dužnosnici, javlja Reuters, a prenosi channelnewsasia.com.

– Naša vlada spremna je pomoći Mađarskoj u zaštiti schengenske granice. Predlažemo zajedničku akciju V4 – objavio je češki premijer Bohuslav Sobotka na Twitteru referirajući se na Višegradsku skupinu koju čine četiri države – Češka, Slovačka, Poljska i Mađarska.

Također je rekao da će se ministri unutarnjih poslova tih država sastati 8. listopada kako bi razmotrili tu ideju.

Češka novinska agencija CTK prenijela je izjavu češkog ministra unutarnjih poslova Milana Chovaneca koji je kazao da bi planovi mogli uključivati slanje stotina Čeških, Poljskih i Slovačkih vojnika i policajaca kako bi tijekom nekoliko mjeseci pomogli u patroliranju mađarskom južnom granicom.

Češka, Slovačka i Mađarska, podsjetimo, žestoko se protive obaveznim kvotama o razmiještanju 120.000 tražitelja azila među 28 članica EU-a.

Ministri unutarnjih poslova zemalja Europske unije prošlog su mjeseca u Bruxellesu izglasali izbjegličke kvote, no te tri zemlje kao i Rumunjska glasale su protiv.

>> 'Za sukob sa Zagrebom kriv je Orbán. Prije zatvaranja granice trebao je razgovarati s Milanovićem'

>> Orban o Milanoviću: Njegov je posao napadati Mađarsku

>> U Bruxellesu izglasane izbjegličke kvote, Mađarska i još tri zemlje protiv. Ostojić prvi napustio sastanak

Komentara 12

KD
kdog
21:49 02.10.2015.

steže se obruč nhebalu smo ko žuti

ZI
zimerman
22:36 02.10.2015.

Vrlo pametan prijedlog , izgleda da u Evropi postoje lideri koji Rade za Nacionalne interese svojih drzava, Zao mi je sto mi nismo take srece.

GU
gustirna
22:01 02.10.2015.

Tako se brani granica od islamista i jugokomunista kojima hrvatska raste....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije