Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika kampanja

Česi kupili Ukrajincima tenk: 'Osigurali smo Putinu poklon za 70. rođendan'

Vladimir Putin
Foto: REUTERS
1/3
04.10.2022.
u 07:01

Inicijativi nazvanoj „Dar za Putina“, koju je podržalo češko ministarstvo obrane i ukrajinsko veleposlanstvo u Pragu, pridružilo se 11 tisuća ljudi.

Česi su privatnom kampanjom skupili sredstva da Ukrajini kupe moderni T-72 borbeni tenk, objavili su organizatori te inicijative. 

Unutar mjesec dana 'crowdfunding' kampanjom je prikupljeno 30 milijuna kruna (1,2 milijuna eura), objavili su organizatori u ponedjeljak.  Inicijativi nazvanoj „Dar za Putina“, koju je podržalo češko ministarstvo obrane i ukrajinsko veleposlanstvo u Pragu, pridružilo se 11 tisuća ljudi. 

Organizatori će nabavljeni tenk nazvati Tomaš po prvom predsjedniku Čehoslovačke Tomašu Masaryku, prenosi agencija dpa. 

Češka ministrica obrane Jana Černochova zahvalila je svim donatorima i ironično dodala kako su oni osigurali da ruski predsjednik Vladimir Putin dobije „primjeren poklon“ za svoj 70. rođendan 7. listopada

Ruskog čelnika nazvala je „KGB agentom, ubojicom i lopovom“. 

Idući korak čeških građana prikupljanje je novca za streljivo za tenk. Ukrajinsko veleposlanstvo u Češkoj od početka ruskog napada primilo je više od 8,6 milijuna eura donacija. 

Češko ministarstvo obrane Ukrajini je poslalo naoružanje vrijedno 160 milijuna eura. 


 
Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Sidewinder
Sidewinder
12:23 04.10.2022.

I ja sam poslao novac. Sretan ti rodjendan podli patuljku :)

HO
Homophob
17:00 04.10.2022.

Cuo sam da se u Hrvatskoj spremaju partizanski prvoborci i antifasisti skupiti novce za tenk koji ce donirati Ukraini! vec su odlucili dati mu ime Racan!

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:30 04.10.2022.

Kad su u Češkoj izbori?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije