Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S NJIVE NA TRŽNICU I proizvođači iz Orubice nude kvalitetu

Certifikatima do boljeg plasmana povrća, a sad iščekuju navodnjavanje

17.11.2008.
u 16:02

Jedanaest je proizvođača povrća iz posavskog sela Orubica na novogradiškoj tržnici postalo prepoznatljivo po žutim majicama i kapama, suncobranima i pregačama sive boje na kojima piše “Proizvodi hrvatskog seljaka”.

Dobili su, naime, certifikate koji jamče da prodaju kvalitetno povrće koje su proizveli pod strogim uvjetima na svojim njivama. Među njima je i Manda Vitolić, koja se proizvodnjom povrća bavi 20 godina, a sa sinom Predragom i snahom Snježanom uzgaja ga na četiri hektara. Zadovoljna je što će kupci na tržnici vidjeti da prodaje provjereno kvalitetno povrće, a očekuje da će ih na njenom štandu biti više.

Boljoj prodaji nada se i Dubravka Đurić, koja sa suprugom Ivicom povrće proizvodi 15 godina. Kaže da ga je teško proizvesti, a još teže prodati, iako su cijene niske. No, osim plasmana povrća, proizvođači ističu i velik problem sa sušom, pa se raduju najavama da će Županija u Orubici realizirati projekt navodnjavanja.

– Vrijedan je 20 milijuna kuna i na njemu se intenzivno radi, a upravo je u pripremi izrada glavnog projekta. Za proizvođače povrća iz Orubice važna je i gradnja Povrtlarske zone u kojoj će se biti prerađivački, skladišni i drugi kapaciteti – kaže Željko Burazović, voditelj županijskog Odjela za poljoprivredu. Dodaje kako očekuje da će proizvođača s certifikatima nagodinu na tržnici biti i više. (fs)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije