Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitražna presuda

Cerar prijeti Hrvatskoj: Iskoristit ćemo sva pravna i politička sredstva..

Miro Cerar
Igor Soban/PIXSELL
16.09.2017.
u 21:04

'Ako bi Hrvatska i dalje ustrajala u ignoriranju presude, onda ćemo i mi iskoristiti sva pravna i politička  sredstva da Hrvatsku uvjerimo kako mora poštovati odluku međunarodne arbitraže', rekao je slovenski premijer Miro Cerar

Ako Hrvatska i dalje bude ignorirala presudu arbitražnog suda o granici, Slovenija očekuje da će na nju pritisak izvršiti Europska unija, a presudu treba provesti najkasnije do 29. prosinca, rekao je u subotu slovenski premijer Miro Cerar.

''Slovenija će 29.  prosinca biti spremna na provedbu. Ako bi Hrvatska i dalje ustrajala u ignoriranju presude, onda ćemo i mi iskoristiti sva pravna i politička sredstva da Hrvatsku uvjerimo kako mora poštovati odluku međunarodne arbitraže", kazao je Cerar u razgovoru za slovensku komercijalnu televizijsku postaju POP-televiziju.

Dodao je kako u tom slučaju očekuje rezolutniju potporu međunarodne zajednice Sloveniji.

"Ja vjerujem da bi i međunarodna zajednica morala dati svoj prilog da se Hrvatska uvjeri kako mora poštovati arbitražu", kazao je Cerar.

Cerar je naglasio da se dijalog dviju strana mora koncentrirati na provedbu arbitražne presude i da on i njegova vlada Hrvatskoj, koja ne priznaje arbitražnu presudu jer ju je Slovenija kontaminirala, "neće popuštati" nego će djelovati odlučno.

Komentara 139

JK
ja-kan
22:14 16.09.2017.

Hrvatska vlast i dalje ne poduzima ništa kako bi cijeli svijet saznao na koji način su Slovenci korumpirali pojedine arbitre. Političari "hrvatske diplomate" čemu Vi uopće služite ?

AR
Artukovic
21:25 16.09.2017.

Zreba proglasiti apsolutni gospodarski pojas pa nek oni pljugaju flautu.

KA
kajbiti
00:22 17.09.2017.

Evo ga opet. Moze drugi put bez njegove slike.? I bez Acine i da bez Suline? Ovaj bi zaljev, ovaj ne bi most, trecem smeta sve. Majko mila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije