Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković poručio Slovencima:
Povratak na članak

'Uputite prosvjednu notu, ako mislite da je sve bilo idealno u arbitražnom postupku'

U subotu navečer na marginama skupa su razgovarali predsjednici Kolinda Grabar Kitarović i Borut Pahor, a premijer Andrej Plenković novinarima je rekao da je s Federicom Mogherini, potpredsjednicom Europske komisije u subotu na gala večeri načelno razgovarao i o toj temi.

Komentari 87

DU
Deleted user
13:55 01.07.2017.

U konačnici, ovo je happy end za RH zbog nekoliko stvari. 1) Zahvaljujući obavj. radu naših službi, SLO je bespovratno kompromitirala ad hoc arbitražu kao metodu jer sad svima na uvid Know how odnosno teško će se netko odlučiti, a da a priori ima spoznaje o tome kako je lako pridobiti arbitre 2) HR javnost je senzibilizirana na ovu problematiku i nikad više nitko (sjetimo se pok. Račana ili diletantizma Jadranke Kosor) neće moći ulaziti u individualne pogodbe o ozemlju/moru RH 3) ovo je lakmus - tko nam je prijatelj, a tko nije . Da nije bilo obavještajnog probijanja nedozvoljene komunikacije arbitra, bili bi u teškom položaju - ali prisjetimo se, D-R nacrt je po RH daleko gori od arb. presude (čitajte što govori Rupel koji nezadovoljan presudom) i to je tragika, da se netko omamljen teniskim turnirima slov. i hrv. elite upustio u iz-dajnički čin prepuštanja ozemlja/mora, što je kontra Ustava RH. Tako da sitnica preokrenula zaplet na hrv. stranu - pred svijetom smo moralno "čisti" jer je SLO iskompromitirala ne samo konkretno arb. vijeće nego i metodu kao takvu, uostalom tek slijede stručni napisi o aferi.

VL
JO
jono
13:41 01.07.2017.

Za uzvrat trebamo dobit jedan kooridor od Rupa do Austrije i jedan od Macelja Do Austrrije bez Winjeta i plaćanja cestarine

VL
CH
Chen
13:52 01.07.2017.

Slovenac007.... Slažem se prisluškivanje tuđih razgovora nije u redu. Međutim te moram podsjetiti da je u hrvatskoj prije 20 godina uhvaćen slovenski kombi sa kompletnom špijunskom opremom koji smo vam dobrovoljno i korektno vratili. Što misliš kada si već pokrenuo to pitanje što Slovenija radi na Svetoj Geri ili kako vi zovete Trdinov vrh koji ste nepravedno okupirali.Da li možda prisluškuje hrvatsku telefoniju?

VL
PR
prajdali100
13:54 01.07.2017.

Plenkovicu SHVATI, Merkel nam nije prijatelj !!! Nazalost, Njemacka nam nije prijatelj.

VL
Avatar southman
southman
13:58 01.07.2017.

Sve ovisi o nama, Mađarskoj i Poljskoj nitko ne može ništa narediti ukoliko oni to ne žele i nikom ništa !

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
15:17 01.07.2017.

Volio bih ja dan netko upita drugaricu Merkelicu, da li stvarno misli da kopromitirana arbitraža, plod ucjene, je uredu? Inače tepaju joj da je lider slobodnog svijeta, nakon izbora Trumpa, inače sva se presjetli u licu kad to čuje, kao i drug tito kad mu je omladina pevala da je ljubičica bela.... je li po tom lideru ovakva arbitraža stvarno europska i pravedna?

VL
Avatar Tigar63
Tigar63
15:44 01.07.2017.

Komisija u sastavu Štef Gelender,Jura Blatobran te Jože Popušnik (Slovenija) donjela je zaključak da Piranski zaljev u potpunosti pripada Hrvatskoj.Na ovu presudu Slovenija se može žaliti upravi vodovoda (Patetičkina 1a).U slučaju provokacija sa Slovenske strane Hrvatska ima na raspolaganju lovačkoko društvo Fazan iz Pušće.

VL
DU
Deleted user
15:46 01.07.2017.

Ne bojim se ja slovenaca vec Plenkovica.koji je u srcu vise i prvo europejac pa tek onda hrvat.

VL
DU
Deleted user
14:41 01.07.2017.

Neka upute prosvjednu notu ako misle da je sve bilo idealno?! Ide li još blaže i neodređenije? Zašto ne onako oštro kao u Kijevu?

VL
HR
hrza
13:39 01.07.2017.

U ala si ih zahebo. Nece moc spavat.

VL
DU
Deleted user
13:42 01.07.2017.

EU je definitvno korputivno kriminalna organizacija na čelu sa Njemačkom ....inače namjeravaju li Njemačke auto kompanije platiti Europi i njezinim građanima odštetu kao što su nedavno popunili američki proračun te isplatiti prevarane građane ?

VL
BS
@bserver
15:45 01.07.2017.

Ova izjava je neprihvatljiva!! ! Ona ide u pravcu pacifizacije tj.konačnog pomirenja s presudom! Vlada je odbila nazočiti čitanju odluke o arbitraži a isto tako je odbila preuzeti pisani otpravak arbitražnog vijeća. Također je rekla da za nas taj predmett ne postoji jer smo ga odlukom sabora napustili! Dakle nikakvu pisanu notu ne smijemo preuzeti jer ona isto za nas ne postoji. Ako slovenska vlada ne namjerava pristupiti bilateralnom rješavanju problema ne treba odlaziti ni u Ljubljanu. Treba isključivo nadzirati postojeću liniju razgraničenja na moru . Kao i do sada. I čekati da slo politika protrese glavom. U slučaju bilo koje provokacije odgovoriti reciprocitetom, ni manje ni više! Sve ostalo bi bila teška pogreška!

VL
DU
Deleted user
15:32 01.07.2017.

gosp.premjeru treba reči jasno i glasno slovenija je izvršila agesiju na hrvatsku jer je njena vojska na teritoriju sv. gere u hrvatskoj

VL
AM
AMD------------------------
13:47 01.07.2017.

ovaj ophodi sa hrvatskom kao da je kurvanjska cetvrt,koja mu koristi za koruptne uhljebe iz bivsega sistema ,isti onih redova iz koji su perkovic i mustac.

VL
TP
tugomir.pokas
21:00 01.07.2017.

Sada ćemo vidjeti u kolikoj mjeri će EU honorirati Plenkovićevo sluganstvo.Bit će vjerojatno nan kraju-car je gol.

VL
CO
Colombo
19:05 01.07.2017.

Mislim kako je na Bledu top hotel Toplice. Što "Slovenci" misle ponajbolje će te vidjeti kad u prizemlju pokraj vrata predsjedničkog apartmana vidite veliku kartu "velike Slovenije". Pametnom dosta!! Pitam ja, što bi se dogodilo kad bi u nekom hotelu, pa makar i sa 2 zvjezdice bila postavljena na zidu velika karta Hrvatske u bivšim granicama. P.S. Plaćenički tisak i TV postaje bi to sigurno vrtjeli mjesec dana. Rješenje postoji: Nek se napravi inventarizacija "slovenske" imovine u Hrvatskoj - posebice vikendice i sl. Riješimo to poreznim stopama, pa nek se "kardeljevci" bune kako smo mi "rasisti"....i.t.d.

VL
Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
14:21 01.07.2017.

Jedino što me zanima od hrvatsko-slovenske problematike je uspješno rješeno. Potpis Matjaža Keka za Rijeku.

VL
HR
hromcan
14:20 01.07.2017.

Plenkoviču zaboravio sii reči da smo mogli financirati cjeli most iz proračuna da nismo u EU tj. da više plačamo čanstvo nego povučemo natrag.

VL
ER
Erazmo
15:10 01.07.2017.

Meni osobno,je zao Plenkovica i njegove Vlade jer nisu sudjelovali niti potpisali arbitrazni sporazum,a sada moraju pokusati "stvari i tenzije smirivati"!Vezan je zakljuckom Sabora o neprihvacanju arbitraze i jako mu je smanjen "manevarski prostor",a uz to mora rjesavati problem Agrokora!

VL
DU
Deleted user
17:06 01.07.2017.

Ak' je problem samo u prostoru za ribarenje to se dogovorom da riješiti na obostrano zadovoljstvo lokalnog EU stanovništva

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.