Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slovenski premijer
Povratak na članak

Cerar najavio korake za primjenu arbitražne presude o granici s Hrvatskom

Vlada će parlamentu već u rujnu predložiti zakon o statusu slovenskih državljana koji prema presudi arbitara ostaju na hrvatskoj strani granice, najavio je slovenski premijer.

Komentari 70

PR
prajdali100
20:35 07.09.2017.

Smatram da mi olako shvacamo sve ono što Slovenija radi ! Na vanjskopolitičkom planu nas "uzimaju" kako stignu .Sada najavljuju konkretne mjere i na terenu.Mi opet šutimo.Nemamo odgovor ni na što!!!! Jesmo li mutavi,nesposobni što li !!!?Pa žurno sazovite sjednicu VONS-a.Počnite vuci jake poteze, stvari izmiču kontroli.PROGLEDAJTE !

VL
BR
Black.rain.
22:01 07.09.2017.

Stvarno pokušavam shvatiti ali ne mogu, priznajem i sam sam jedan od vas. Svi mi sjedimo doma i ljutimo se na svakoga pojedinačno, na kradeze, na partizane, na vladu, na rita, na anemičnoga, na sve one koje rade protiv hrvatske, hrvatskog naroda, protiv nas na one koji na ismijavaju, koji primaju, od nas nase zemlje, nase djece, naših usta, onima kojim dozvoljavamo sve ono sto preziremo, a sta smo mi uradili? Ništa placamo njima njihove vile, odmore, skupe aute, njihovoj djeci sve dok nasa nemaju, sok nasi napustaju zemlju odlaze u nepovrat, dok rusi kupuju jadransku obalu, Slovenci je primaju, srbi dizu spomenike agresorima , agresori secu dan danas po mjestima, selima, gradovima gdje su klali, silovali, ubijali mučili nas narod, skidaju spomenike našim ljudima koji su dali život za nas, a mi?sjedimo sutimo ljutimo se u svoja cetri zida dok nas lagano ali sigurno taktički ubijaju, tjeraju , uzimaju moj narode, ovo ništa nije dobro..

VL
KA
kamenjar0404
22:57 07.09.2017.

Bosanci bi Peljesac,Srbi krajinu,Slovenci more,Pupi sa cetnicima i HNSocim udbasima,naredjuje sto smijemo ili ne,pa gdje je i tko je nasa vlada ????

VL
Avatar 123456
123456
20:36 07.09.2017.

Zahvaljujući "našim" (čitaj "Briselskim") anemičnim političarima hebe nas svaka lopina i budala! ZDS!!

VL
Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
20:33 07.09.2017.

O cerar.... nabij si ti slovensko viđenje međunarodnog prava.... prijavi nas UN-u. .... A da mi proglasimo isključivi gospodarski pojas?? Buš dimil u dimniku...

VL
SS
sokac sa drave
10:51 08.09.2017.

Sve ovo su posljedice cinjenice da nas nemogu voditi krkani sa kupljenim diplomama jer jednostavno nisu skolovani nemaju osnovnog znanja,hvataju se zubima za zrak i stalno tepu kako su veliki domoljubi.To sam vec vise puta napisao i dobio puno minusa naravno od krkana.Evo pocinju minusi sad.

VL
DU
Deleted user
20:25 07.09.2017.

ako ne poslat će cerar nuklearni kanu s tročlanom posadom naoružanom do zuba

VL
EN
englezac
21:04 07.09.2017.

Hrvatska obala i Jadran su crvena krpa svim nasim susjedima. To je nas Božiji dar i Božije prokletstvo,a susjedi vrebaju ko gladne ptice grabljivice.

VL
AL
Alkana
21:30 07.09.2017.

Nek slovenci počnu sa iseljavanjem Svete Gere. A naša vlada je zaista u svemu zakazala: svi znamo pa i Slovenci da je to naš teritorij, a svejedno ih puštamo da zauzimaju taj hrvatski teritorij već godinama. I nkom ništa! Trebaa Sloveniji pokazati zube - odgovarati im istom mjerom i cijelom svijetu pokazivati kakav je to ucjenjivački narod koji ne poštuje pravdu i međunarodno pravo baš u arbitraži koju žele implementirati. Ništa od implementacije takve arbitraže!

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
00:55 08.09.2017.

Hrvatska je samu sebe dovela u slijepu ulicu i sad se konstantno čudi i iščuđava što ju svi ignoriraju. Kad su Slovenci blokirali ulazak u EU vrijeme je bilo na strani Hrvatske jer je proširenje bilo u interesu cijele EU i Slovenija je postajala sve usamljenija u svojim zahtjevima. Danas nema toga, vrijeme radi za Sloveniju. Mogu blokirati i ulazak u Schengen i uvođenje eura i sve što im padne na pamet, a hrvatski glas slabo u Bruxellesu vrijedi jer Hrvatska nije ni u Schengenu ni u eurozoni. Kvaka 22. Hrvatska također nakon 26 godina natezanja nema nikakvo rješenje za pitanje granice, Slovencima ne pada na pamet ići u nove pregovore s Hrvatskom, a ne treba im ni nova arbitraža jer su prošlu, što se njih tiče, već dobili. Rezultat je da Slovenci mogu pričati što god žele kome god žele, a Hrvatska prepuštena sebi može pričati sama sa sobom. Ne vidim kako se Hrvatska iz tog začaranog kruga može izvući, a sve je zakuhao idiot Milanović odustajanjem od arbitraže kao takve samo da bi se malo ulizao desnici. Populizam je skup sport.

VL
Avatar Observer
Observer
21:54 07.09.2017.

Imamo Hrvatsku ali nema tko njome upravljati. Dozvolili smo da odlucujuci politicki faktor u hrvatskoj bude Pupovac i grupica glasnih jugokomunistickih ostataka koji su se lukavo preimenovali u antifasiste. Uz pristranost ljevicarskih i vecinom antihrvatskih medija ta glasna i agresivnaa manjina diktira i ucjenjuje smjer hrvatske politike. tako da je danas u Hrvatskoj vaznije skidati legalno postavljenu plocu poginulum hrvatskim braniteljima a Slovenija i njezina diplomacija nam otimaju teritorij i hrvatsko more. Plenokovic koji je bio i ostalo Bruxelleski sluga a pored toga i sin jugokomunistickog sustava po materi i po ocu nije sposoban stati u obranu hrvatskih interesa. Treba jasno i glasno poruciti i Sloveniji i Evropskoj Uniji da i po cijenu izlaska iz te Unije pa i ako treba oruzjem , Hrvatska nece ustupiti svoj teritorij ni Sloveniji ni bilo kojem drugom agresoru. Sadasnja hrvatska vlada je odgovorna , ili stati odlucno u obranu hrvatskih interesa ili ste izdajnici i sudit ce vam hrvatski narod.

VL
DH
dhus
17:56 08.09.2017.

Cerar prijeti Nama ako im nedamo more da če Hrvatsku napasti sa OBADVA TENKA

VL
Avatar 123456
123456
10:41 08.09.2017.

hajd anemični mući i pokri se Ušima! Ne zanima nas kaj ti misliš - zanima nas kaj misli hrvatski premijer pupavac čija si ti samo lutka na koncu!!

VL
ZD
zdepar
11:08 08.09.2017.

tovariši janezi samo se vi i dalje zavaravajte, dozvolit ćemo vam ovakve dosadašnje "prpošne" kontrole zauvijek ( janezi vire iz svoga kuta i dalekozorom "kontroliraju" tko prolazi zaljevom)

VL
Avatar Maršal_Vučko
Maršal_Vučko
11:05 08.09.2017.

Moram otici kod mog brata Cerara da mu ponudim pomoc kako se prevazilaze problemi sa HDZ-om... Ja mu garantujem da ce za dve nedelje sami na tacni da nude celi Piranski zaliv.

VL
DU
Deleted user
08:30 08.09.2017.

Opet histerija sa svih strana! Ma nitko nam ne može ništa jer je i međunarodno pravo na našoj strani. U praksi Slovenci mogu provocirati i to će i učiniti, ali ne mogu ništa više od toga. Njihova teška prevara kojom su se htjeli domoći cijelog zaljeva je dovela do odluke Sabora o izlasku iz AS. Treba samo biti strpljiv i ne nasjedati na provokacije. Njihove brodove ispratiti i kazniti svaki put kada prijeđu crtu polovice. Cerar i Erjavec su nervozni. Mi trebamo samo biti budni i ne podgrijavati sukob.

VL
EN
englezac
20:53 07.09.2017.

Raspisati referendum za izlazak iz Europske Unije,a prije toga pregovarati sa Putinom i Rusima

VL
SS
S.Savić
01:38 08.09.2017.

Evo što se događa kad nismo ZDS

VL
Avatar Nevini Hrvat
Nevini Hrvat
20:32 07.09.2017.

Jao kako če nas boljeti naše pokvarene balkanske duše kada shvatimo da su nas nama europski susjedi rasturili domoljubne pljackaske bajke i nasmijani jedre po novom svome. Mi Balkanci smo pokvareni klaunovi..

VL
NE
Necujato
00:42 08.09.2017.

Ovaj je u svojoj gluposti daleko otisao prijeteci agresijom na Hrvatski teritorij. Plenkovicu, ili se angaziraj odlucnije, ili se skloni da svjesniji mogu nesto uciniti. Slicno je poceo i Milosevic, ali onda smo mi imali hrabrije vodje.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.