Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cerar se opravdava

'Dobio sam izričite najave da će Hrvatska preko Istre slati veće skupine izbjeglica'

Miro Cerar
Foto: DPA/PIXSELL
17.12.2015.
u 21:46

-Prije određenog vremena dobio sam izričite najave da će hrvatska strana prema svojoj potrebi slati izbjeglice u većim skupinama preko Istre u Italiju- kazao je Cerar novinarima u Bruxellesu gdje sudjeluje na summitu EU-a, prenose slovenski mediji.

Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je u Bruxellesu da razumije zabrinutost lokalnih vlasti u slovenskom Primorju i hrvatskoj Istri zbog ograde na granici, ali da se žica još ne može ukloniti jer ima informacije da bi Hrvatska mogla preko Istre migrante usmjeravati prema Italiji.

- Shvaćam zabrinutost i nelagodu lokalnih vlasti i stanovništva u Istri i na drugim točkama uz granicu- kazao je Cerar u vezi apela slovenskih i hrvatskih načelnika pograničnih općina koji su u srijedu ovlastili istarskog župana Valtera Flegu da traži primanje kod Cerara kako bi mu prenio zabrinutost žicom koju drži nepotrebnom i traže da se ona ukloni.

- Prije određenog vremena dobio sam izričite najave da će hrvatska strana prema svojoj potrebi slati izbjeglice u većim skupinama preko Istre u Italiju - kazao je Cerar novinarima u Bruxellesu gdje sudjeluje na summitu EU-a, prenose slovenski mediji.

Cerar nije pojasnio odakle mu takve informacije, ali je dodao da ih treba ozbiljno shvatiti, te u potkrepu stavu da kako je ograda i na tom sektoru granice potrebna naveo da je Italija ovog tjedna odlučila uz granicu sa Slovenijom i Austrijom uvesti i manje ophodnje vojnika koji paze na terorističke rizike i mogućnost ilegalne trgovine ljudima.

- U Istri smo postavili samo nekoliko kilometara ograde i to uz granične prijelaze- kazao je Cerar, dodavši da bi žica mogla biti uklonjena ako se kroz nekoliko mjeseci pokaže da nije bilo stvarnog rizika od dolaska migranata.

U vezi sastanka s hrvatskim i slovenskim lokalnim vlastima, Cerar je rekao da će za sada organizirati sastanak tih ljudi sa svojim državnim tajnikom za migracije koji raspolaže svim informacijama, ali da bi ih bio spreman kasnije i sam primiti ako informacijama koje dobiju ne bi bili zadovoljni.

>>Na račun Cerarove ograde sve više kritika i u Sloveniji

>>Slovensko Delo: 'Bodljikava žica će ostati kao brutalna i jasna slika nestanka Europe u koju smo vjerovali'

Komentara 96

LU
Lujo123
22:58 17.12.2015.

Sjećam se oca ovog debila. Nije mi jasno kak onakav sportaš, pametan i dobar čovjek može napraviti ovakvu užasnu spodobu?!

SO
srecko.orsulic123
22:00 17.12.2015.

Cerar stara lazljiva lopina treba prekinut poslove sa Slov. prevarantima !!

Avatar kravata
kravata
22:00 17.12.2015.

Koji izgovor ne daju da produ preko pednja slovenije u italiju, postavljaju kilometre i kilometre zilet zice proizvedene u madarskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije