Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjeglička kriza

Čelnici EU danas bi trebali odobriti plan o izbjegličkim kvotama

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
23.09.2015.
u 07:50

Jučer su izbjegličke kvote izglasali ministri unutarnjih poslova EU. Rumunjska, Češka, Slovačka i Mađarska glasale su protiv, a Finska je bila suzdržana.

Čelnici EU u srijedu na sastanku u Bruxellesu trebali bi odobriti plan za razmještaj 120.000 migranata diljem kontinenta, unatoč tome što se neke članice Unije protive tome, javlja BBC.

Podsjetimo, jučer su izbjegličke kvote izglasali ministri unutarnjih poslova EU. Rumunjska, Češka, Slovačka i Mađarska  glasale su protiv, a Finska je bila suzdržana.

Današnji summit također će biti usmjeren na učvršćivanje granica EU te povećanje pomoći susjednim zemljama Sirije, odakle dolazi mnogo migranata.

Merkel i Obama razgovarali o odgovoru na izbjegličku krizu

O europskom odgovoru na krizu sirijskih izbjeglica jučer su telefonski razgovarali američki predsjednik Barack Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel, izvijestila je Bijela kuća, prenosi Reuters.

- Dvoje čelnika složilo se da je potrebno cjelovito europsko rješenje u kojem će sve članice Europske unije prihvatiti pravednu raspodjelu izbjeglica, navela je Bijela kuća u priopćenju.

Prema priopćenju Bijele kuće, Obama i Merkel razgovarali su i o tome kako ublažiti uzroke priljeva izbjeglica.- Posebno kroz olakšavanje političke tranzicije, koja bi mogla ujediniti Sirijce- dodala je Bijela kuća.

>> U Bruxellesu izglasane izbjegličke kvote, Mađarska i još tri zemlje protiv. Ostojić prvi napustio sastanak

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

Komentara 2

RO
rotšild
09:34 23.09.2015.

Fašisti Novog Svjetskog Poretka nameču kvote, a korumpirani kriminalci ih prihvačaju.

DU
Deleted user
09:10 23.09.2015.

Kakve kvote? sve bi ja to vratio nazad ili na brod pa pravac New York

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije