Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost od koronavirusa

Čekate pošiljku iz Kine? Hrvatska pošta ima važnu obavijest

pošta
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
01.02.2020.
u 12:13

Hrvatska pošta zaprimila je informaciju od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Narodne Republike Kine prema Republici Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg, kažu iz pošte

Koronavirus zaustavio je pošiljke iz Kine. Naime, Hrvatska pošta priopćila je da letovi iz Narodne Republike Kine prema Republici Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka.

"Hrvatska pošta zaprimila je informaciju od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Narodne Republike Kine prema Republici Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka. Stoga korisnike usluga Hrvatske pošte molimo za razumijevanje, a o svim promjenama pravodobno ćemo vas obavještavati", priopćili su iz Hrvatske pošte.

Tako svi oni koji su naručili pošiljke preko eBaya, Wisha, Alibabe i drugih morat će se malo strpjeti.

Podsjetimo, vodeći stručnjak dr. sc. Bernard Kaić, prim. dr. med., specijalist epidemiologije, voditelj Službe za zaraznu epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poručio je kako straha od pošiljki s kineskog područja nema.

– Na temelju dostupnih podataka smatramo kako je rizik od prijenosa novog koronavirusa na ljude preko poštanskih pošiljki zanemariv. Naime, prijenos novog koronavirusa preko poštanskih pošiljki nije još nigdje zabilježen. Iako nisu u potpunosti razjašnjeni putovi njegova prijenosa, svi dostupni podaci upućuju na to da je za prijenos s čovjeka na čovjeka potreban bliski kontakt poput obiteljskog kontakta njegovanjem oboljeloga ili poput manipuliranja  bolesnikom u zdravstvenoj ustanovi – kazao je dr.  Kaić za Slobodnu Dalmaciju.

Video: Predstavljene mjere prevencije širenja koronavirusa

Komentara 16

GR
gragakarlovac
13:54 01.02.2020.

A gdje je moja pošiljka koja je ušla u Hrvatsku 04.01.2020? To ste valjda pokrali, lopovi!

WE
weAreCro
16:29 01.02.2020.

Otkazuju se letovi iz i u Kinu, pa se otkazuju posiljke a s i znamo sta to znaci...kina ce postati globalna karantena i polako postaje jasno iz kojeg je laboratorija virus. Pa ne jedu kinezi od jucer zmije, stakore, pse i mačke i ostale gadosti... vidjet cemo do kada ce sve ovi trajati ali ako potraje ovo je jedina stvar koja moze usporiti kineze.

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
15:36 01.02.2020.

izgleda da je mutirao u klepiga virus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije