Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt pacijenta u ŽB Čakovec

Čekaju se dodatni nalazi s obdukcije, inspekcijski nadzor još traje

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
05.10.2020.
u 16:25

Neslužbeno doznajemo da se za pacijente koji su u samoizolaciji ne koriste pune bočice s fiziološkom otopinom i medicinskim benzinom jer bi se nakon upotrebe ostatak trebao baciti

Postupak inspekcijskog nadzora u Županijskoj bolnici Čakovec nije završen - poručili su danas u Ministarstvu zdravstva. Potrebno je, napominju, vrijeme da bi se u potpunosti utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tog neželjenog događaja.

Još nisu poznati ni rezultati obdukcije jer se, kako doznajemo, čekaju nalazi dodatnih vještačenja. Pretpostavka je da je pacijentu na hemodijalizi ubrizgan tzv. medicinski benzin koji se koristi za čišćenje kože i područja oko rana.

VIDEO Izjava ravnatelja nakon završenog inspekcijskog nadzora u ŽB Čakovec

Neslužbeno doznajemo da se za pacijente koji su u samoizolaciji ne koriste pune bočice s fiziološkom otopinom i medicinskim benzinom jer bi se nakon upotrebe ostatak trebao baciti. Zato se koriste unaprijed pripremljene količine potrebnih sredstava.

Do pogreške je moglo dovesti i to što su tekućine slične boje i u sličnoj ambalaži (špricama).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije