Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO ISPITIVANJE

Čeka se odluka za Zvonka Bedea u slučaju požara u Drava Internationalu: Ide li u istražni zatvor?

Osijek: Zvonko Bede doveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/41
18.01.2024.
u 17:14

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku popodne je priopćilo kako je završilo ispitivanje trojice osumnjičenih za počinjenje teških kaznenih djela protiv okoliša i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Hoće li DORH zatražiti istražni zatvor za Zvonka Bedea i dvojicu inženjera iz njegove Drave International, u kojoj je u listopadu izbio stravičan požar, bit će poznato sutra ujutro. Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku popodne je priopćilo kako je završilo ispitivanje trojice osumnjičenih za počinjenje teških kaznenih djela protiv okoliša i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

- Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku će odluku o daljnjem postupanju donijeti u zakonom propisanom roku o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost - izvijestili su. 

>> GALERIJA Pusto i apokaliptično: Pogledajte prve snimke iz kruga tvrtke Drava International

Osijek: Zvonko Bede doveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo
1/41

Policija je ranije i objavila za što terete trojicu osumnjičenika. 

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 71-godišnjak iz Osijeka, pravna osoba koja obavlja djelatnost gospodarenja otpadom, i 47-godišnjak iz Osijeka počinili kazneno djelo teških kaznenih djela protiv okoliša u vezi s kaznenim djelom ugrožavanja okoliša otpadom, tako da su kao odgovorne osobe u pravnoj osobi, protivno odredbama odlagali, skupljali, uvozili i prevozili otpad i s njim uopće gospodarili i postupali na način koji može trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću zraka, tla, podzemlja i zdravlje ljudi, pri čemu se promjene prouzročene onečišćenjem ne mogu dulje vrijeme otkloniti i nastala je velika nesreća u smislu požara otpadne plastike", izvijestila je PU osječko-baranjska, ne navodeći imena.

Nadalje, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 71-godišnjak, pravna osoba koja obavlja djelatnost gospodarenjem otpada, i 47-godišnjak počinili kazneno djelo ugrožavanje okoliša postrojenjem, na način da su svjesno pristajući na moguće posljedice upravljali postrojenjima u kojima se koriste opasne tvari ili odvijaju opasni postupci bez ikakvih normativnih podloga, a koje izvan postrojenja mogu trajnije i u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću zraka, tla, vode i podzemlja, obitavalište životinja te ljudski život i zdravlje.

"Uz navedeno, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 71-godišnjak i 46-godišnjak počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, tako da kao odgovorne osobe u pravnoj osobi nisu postavili propisane naprave za zaštitu od požara, nisu ih održavali u ispravnom stanju i nisu ih pokrenuli kod izbijanja požara, čime su doveli u opasnost život i tijelo ljudi i imovinu većeg opsega", dodaje policija.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 2

MT
makan tahi
17:54 18.01.2024.

zašto su ga doveli u lisicama, jel da ne zapali plastiku u policijskom autu

Avatar bimbopus
bimbopus
11:35 19.01.2024.

Privode ga kao najtežeg kriminalca , ovo nije normalno , treniraju strogoću na krivim osobama ,gospodin ima 71 godinu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije