Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARIZ Prva dama traži 125.000 eura odštete od Pardona

Carla Bruni naga na vrećicama

13.12.2008.
u 18:13

Prva dama Francuske Carla Bruni odlučila se i sudski obračunati s tvrtkom odjevne marke “Pardon”, koja je u prodaju pustila vrećice na kojima je otisnut njezin nag likom.

– Tražimo da se povuku vrećica iz prodaje i unište sve zalihe te 125.000 eura odštete. Potez tvrtke “Pardon” krađa je lika gospođe Bruni-Sarkozy te moralni i bračni napad na njezinu osobnost i osobnost predsjednika Francuske – rekao je Carlin odvjetnik Thiery Herzog na pariškome sudu.

Fotografija iz 1993.
Sporne platnene vrećice s crno-bijelim likom supruge francuskoga predsjednika Nicholasa Sarkozyja, na kojima je uz lik 40-godišnje Carle Bruni, koja tek rukama pokriva svoju erogenu zonu, i rečenica “Suprug me trebao odvesti u kupnju u Pardon”, zasad se prodaju samo na Reunionu, prekomorskom francuskom departmanu u blizini Madagaskara.

Fotografija koja je poslužila kao predložak za vrećicu nastala je 1993., kada je Carla bila na vrhuncu svoje manekenske karijere, a snimio ju je Michael Comte i u travnju ove godine prodao na dražbi anonimnom kolekcionaru za 91.000 dolara.

Tvrtka “Pardon” opravdava svoj čin time da je Carla Bruni javna osoba i ne namjeravaju odustati od ideje da se vrećice uoči Božića počnu prodavati širom Francuske.

Nema povlačenja!
– Niti ćemo povući vrećice iz prodaje niti ćemo uništiti zalihe. Proizveli smo 10.000 komada i prodajemo ih ili dijelimo kupcima u našim dućanima – odrješit je Peter Mertes, predsjednik uprave “Pardona”, tvrtke koja je i lani svojim kampanjama izazvala kontroverze, ali tada francuskih vjerskih vođa. Naime, proizveli su ženske tange s likom Djevice Marije.

Presudi li sud u njezinu korist i Carla Bruni-Sarkozy dobije zadovoljštinu od 125.000 eura, sav novac darovat će u dobrotvorne svrhe.

Sud će odluku donijeti idući tjedan, a sudeći po propalom pokušaju najmoćnijega čovjeka u Francuskoj, predsjednika Sarkozyja, da zabrani prodaju seta voodoo lutkica sa svojim i Carlinim likom, prodaja “nagih vrećica” teško će se zaustaviti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije