Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ JEDAN UVJET

Carinski ured u Zagrebu prodaje gotovo 430 L rakije po nevjedojatnoj cijeni

Priprema i pe?enje rakije od koma
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
13.10.2023.
u 14:27

Objava rezultata prikupljanja pisanih ponuda bit će 19. listopada 2023. godine na oglasnoj ploči  PCU Zagreb u 11:00 sati

Područni carinski ured Zagreb na svojim je stranicama objavio kako prodaje gotovo 430 litara domaće rakije raznih vrsta po početnoj cijeni od jednog eura po litri. Zainteresirani svoju ponudu mogu poslati pismenim putem od 12. do 19. listopada, a ne smiju ponuditi cijenu više od 50 posto manju od procijenjene vrijednosti, no ne trebaju uplatiti jamčevinu.

Prikupljanje pisanih ponuda, provodi se po modelu ,viđeno kupljeno, bez garancije, uz obvezu kupca da ishodi potrebne dozvole i druge isprave, naglašavaju iz Carine. Zainteresirani mogu 427,80 litara rakije doći pogledati 18. listopada od 12 do 12:30 sati uz prethodnu najavu na adresi Avenija Dubrovnik 11 u Zagrebu.

Iz Carinskog ureda nadalje objašnjavaju da ponude mogu poslati pravne i fizičke osobe tj. obrtnici i ovlašteni držatelji trošarinskog skladišta - proizvođači koji robu mogu koristiti kao sirovinu u proizvodnji novog trošarinskog proizvoda unutar kategorije alkoholnih pića, pri čemu na novi proizvod nastaje obveza obračunavanja i plaćanja trošarina, sukladno trošarinskim propisima, te pod uvjetom da su dostavili ponude kao ponuditelji i priložili potrebne preslike dokumentacije. 

Kupac alkoholnog pića se obvezuje redestilirati kupljena alkoholna pića. Redestilacija kupljenih alkoholnih pića kontrolirat će se putem mjesečnih izvješća koje je kupac dužan dostaviti nadležnom trošarinskom uredu. Objava rezultata prikupljanja pisanih ponuda bit će 19. listopada 2023. godine na oglasnoj ploči  PCU Zagreb u 11:00 sati.

Sve o uvjetima prijave možete pročitati na stranicama Carine.

VIDEO Najbolje za palačinke i čašice: Započela manifestacija Dani šljiva i rakija u Siraču


 
Ključne riječi

Komentara 2

JO
JOZO
12:11 14.10.2023.

Znači oduzeta roba jer nije destilirana po propisima i sada se prodaje u kompletu nekom tko će je redestilirati i prodavati po tržišnoj cijeni s PDV om.

PV
prcko.vita
07:40 14.10.2023.

Kak se zove ova epizoda Alan Forda, vidim da je Superhik i alkohol u pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije