Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretpostavljate li koje je?

Lista najpopularnijih pića po zemljama: Evo koje je Hrvatima najdraže piće!

Unsplash
13.10.2023.
u 16:30

Stranica World of Statistics objavila je listu najpopularnijih pića po zemljama

Vjerojatno ćete pretpostaviti koje je omiljeno piće u Hrvatskoj, ali iznenadit će vas da isto vole piti i susjedne zemlje.

Naime, prema stranici World of Statistics, to su rakija i pelinkovac. No, mi nismo jedini pa tako rakiju vole piti i u Albaniji, Bugarskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Uz rakiju se za Bosnu i Hercegovinu još navodi i kava. 

 

Kava je najpopularnije piće i u Alžiru, Etiopiji, Saudijskoj Arabiji, Australiji i SAD-u gdje se uz kavu navodi i Coca Cola. Čaj se najviše pije u Kini, Indiji, Turskoj i Velikoj Britaniji, ali i Japanu gdje je uz čaj popularno i tradicionalno piće sake. Na Tajvanu je najpopularniji „bubble tea“, a u Egiptu crni čaj.

Rum je izbor na Antigvi i Barbudi i u Venecueli, vino u Argentini, pivo u Belgiji, mojito i cuba libre na Kubi, a cider od jabuke i džin u Engleskoj. Francuzi preferiraju šampanjac i crveno vino, Nijemci lager, Grci uzo, Mađari voćnu rakiju palinku, a Irci poznato pivo Guinness. Tekila je najpopularnije piće u Meksiku, votka u Poljskoj, a piña colada u Portoriku. Sangrija je na prvom mjestu u Španjolskoj.

Stomatolog otkrio: Ova pića trebate izbjegavati prije i nakon dolaska na pregled!

 

Komentara 3

JO
JOZO
17:51 13.10.2023.

A što je s gemištom ili bevandom pa pivom ? Sve je to ispred likera pelinkovca. Prije travarica ,loza , šljiva nego pelinkovac.

KI
kingtom
21:07 13.10.2023.

Očekivano

Avatar Tombstone
Tombstone
18:22 13.10.2023.

Previse pogresaka. I u USA I u Meksiku najpopularnije pice je pivo. Coca Cola ni u kom slucaju, Pepsi je popularniji. A kaj se tice Hrvatske vino (gemist, bevanda, cisto) a I pivo neusporedivo su ispred pelina, rekao bih cak I rakije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije