Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskorak u kvaliteti

Cappelli: Sniženje PDV-a je u igri za 2020.

Gari Cappelli ministar turizma
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
11.09.2018.
u 09:50

Nije komentirao je li Jadran postao preskup u odnosu na kvalitetu, ali po okončanju rujna, koji protječe s lanjskim brojkama, najavljuje detaljnu analizu

Umjesto brojenja gostiju, glavne teme u turizmu ubuduće moraju biti sinergija privatnog i javnog sektora, kvaliteta i promocija.

– Nije poanta da pucamo po šavovima i ne treba težiti masovnom, nego kvalitetnom turizmu, što na neki način već i postižemo. Blizu smo zacrtanim ciljevima od 19 milijuna gostiju i 110 do 115 milijuna noćenja godišnje, poanta je to “rastegnuti” kako nama odgovara. Stoga, u idućoj godini ne priželjkujemo rast turističkog prometa od 20 posto i sl., nego razrješenje problema poput radne snage i novi iskorak u kvaliteti – kazao je ministar Gari Cappelli nakon Turističkog vijeća, a najavio je i porezna rasterećenja za turizam te otkrio da je i sniženje PDV-a u igri, ali tek za 2020.

Uvjeren je da će se do kraja godine prihod od turizma približiti 12 mlrd. eura, unatoč tome što su hotelijeri, zbog slabije potražnje, i usred ljeta spuštali cijene. Nije komentirao je li Jadran postao preskup u odnosu na kvalitetu, ali po okončanju rujna, koji protječe s lanjskim brojkama, najavljuje detaljnu analizu. Ističe da nezadovoljni ne smijemo biti jer 2018. uspoređujemo sa sjajnom 2017.

Komentara 5

RZ
rebel.zg
10:31 11.09.2018.

Dobro on kaze ‘u igri’, dok god se oni igraju i zapravo neznaju sto rade, nista od napretka, sve je to individualno.

AR
Artukovic
10:26 11.09.2018.

Pa prije izbora....na to smo vec navikli.

AR
Artukovic
10:25 11.09.2018.

Pa prije izbora....na to smo navikli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije