Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJ HZJZ-A

Capak: Razmišljamo o skraćivanju karantene za omikron zaražene

U Ministarstvu hrvatskih branitelja održana  sjednica Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
28.12.2021.
u 21:44

Komentirao je i mjeru produljenja rada ugostitelja za Novu godinu

Intenzivno razmišljamo da, prema današnjoj objavi američkog CDC-ja, skratimo i karantenu za one koji su potvrđeno PCR pozitivni na omikron i cijepljenima s dvije doze - najavio je u Dnevniku Nove TV ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. 

- Mi ćemo to uvesti vrlo skoro. Sada već postoje znanstveni dokazi da se omikron prenosi 48 sati prije pojave simptoma i svega dva do tri dana nakon pojave simptoma - objasnio je. 

Još su u ponedjeljak objavili da osobe koje su primile booster ne moraju u samoizolaciju ako su bili u kontaktu s potvrđenim omikron pacijentom. Hrvatska je mjerama koje je prva uvela u Europi uspjela usporiti dolazak omikrona, govori Capak, što se vidi po malom broju slučajeva. 

- Brojevi nam još uvijek padaju. Peti val predstavlja dolazak omikrona koji je visoko zarazan i brzo se širi. Neminovno je da će doći i kod nas. Naša epidemiološka procjena je da će to negdje biti u drugom tjednu siječnja. Možemo i pogriješiti, to su sve špekulacije, ne možemo sa sigurnošću tvrditi - objašnjava Capak. 

Komentirao je i mjeru produljenja rada ugostitelja za Novu godinu. 

- Budimo realni, ljudi će ionako dočekivati Novu godinu i sigurno se neće sve zatvoriti prije ponoći. Nama je realno, budući da nam brojke padaju, da smo dopustili na Badnjak i Silvestrovo rad ugostiteljskih objekata dva sata dulje. Nadamo se da to neće pogoršati epidemiološku situaciju - govori ravnatelj. 

>> VIDEO Mnoge zemlje uvode nove mjere i zatvaranja: Omikron se širi nevjerojatno brzo

Komentara 4

ZN
znase
00:19 29.12.2021.

Nemaš ti osnovne predispozicije za razmišljanje…

Avatar Cinco
Cinco
22:49 28.12.2021.

Bravo Capače!

AL
Albatros123
18:42 29.12.2021.

PANDEMIJO znaj - svemu je KRAJ ! MASKE su PALE !!!!! Idi - I VIŠE SE NE VRAĆAJ !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije