Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
govorio o restrikcijama

Capak je danas na presici izrekao netočnu informaciju: Evo o čemu se radi

Beroš pozvao građane na najveću ozbiljnost u pridržavanju mjera
Foto: POOL/PIXSELL
1/3
16.10.2020.
u 22:02

Ustvrdio je kako Hrvatska ima blage mjere pa objasnio kako je u Portugalu uveden policijski sat, no to nije istina

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak danas je na konferenciji za medije, govoreći o tome kako su u drugim zemljama Europske unije mnogo veće restrikcije od onih u Hrvatskoj, rekao kako je u Portugalu uveden policijski sat, no ta informacija nije točna. 

"Portugal je od jučer uveo policijski sat, imaju zatvaranje ugostiteljskih objekata, mi imamo najliberalnije mjere, ali mi tražimo balans nekakav, daljnje ograničavanje okupljanja, zatvaranje svih mjesta okupljanja, strože kontroliranje nošenja maski, ima još puno prostora za nove mjere. Nemojte prenijeti da se uvode nove mjere, samo kažem da ima još prostora za to", kazao je Capak.

U Portugalu policijski sat nije uveden, niti je trenutno na snazi. Važeće mjere uključuju zatvaranje nekih djelatnosti u 23 sata, ograničavanje okupljanja na pet osoba te maksimalno prisustvo 50 osoba na vjenčanjima i krštenjima, prenosi Index

Policijski će sat, od sutra, uvesti Francuska. Nekoliko će tjedana na snazi biti policijski sat od 21 sat do 6 sati ujutro. Primjenjivat će se u Parizu i osam većih gradova, a izuzetak će biti nužna kretanja. Također, privatna će se okupljanja ograničiti na šest osoba, a prekršitelje mjera očekuje kazna od 135 eura. 

VIDEO Ministar Beroš osvrnuo se na nove rekordne brojke: "Virus ulazi u zdravstveni sustav, prijeti na sve strane. Vrijeme je da uzmemo stvar u svoje ruke."

 

Komentara 21

RO
Rock
22:09 16.10.2020.

Navikli smo.

PR
PrimoracRi
23:30 16.10.2020.

Stožer izhlapio. Više ne znaju što da pametno izmisle pa zaboravljaju,muljaju,uveličavaju . Bitno da ih nacija sluša . Velike glave ....

DU
Deleted user
10:29 17.10.2020.

Ma nije lagal, ne..... Samo je prezentirao nekaj kaj mu ide u prilog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije