Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povelja

Čakovec i izraelski Kiryat Tivon postali gradovi prijatelji

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 15.05.09., Cakovec, Hrvatska-  Branko Salamon, SDP-ov kandidat za gradonacelnika. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
31.01.2011.
u 09:14

Kako je istaknuo D. Ariely, njegov grad Čakovcu je sličan po uređenosti, zelenilu i - kružnim tokovima. Izraelski gradić ima 16.000 stanovnika, a simbol mu je cvijet ciklame

ČAKOVEC - Čakovec je dobio još jednog prijatelja. Nakon Schramberga, Nagykanizse i Plonska, grad prijatelj postao mu je i Kiryat Tivon. Povelju o prijateljstvu potpisali su u Čakovcu gradonačelnik Branko Šalamon i gradonačelnik izraelskog grada David Ariely. Osim suradnje na području kulture, sporta i obrazovanja, koristi bi mogli imati i poduzetnici, s kojima se delegacija, u kojoj su bile i predsjednica odbora za vanjske poslove Miriam Rauch te članica programa razmjene studenata Nina Leistein, sastala tijekom četverodnevnog posjeta.

Kako je istaknuo D. Ariely, njegov grad Čakovcu je sličan po uređenosti, zelenilu i - kružnim tokovima. Izraelski gradić ima 16.000 stanovnika, a simbol mu je cvijet ciklame. Tijekom posjeta Čakovcu gosti su, uz ostalo, obišli i Međimursko veleučilište, Muzej Međimurja, vinare i tvrtke. Dogovorena je načelno i razmjena studenata, a ostale oblike suradnje dogovarat će delegacije dvaju gradova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije