Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pati od teških posljedica

Čak devet mjeseci bori se s koronom: 'Život mi je uništen, haluciniram, ne mogu se sjetiti kako se zovem'

Mask compulsory in the pedestrian zones in Munich.
Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
1/6
10.12.2020.
u 15:10

Više je puta hospitalizirana i podvrgnuta brojnim pretragama. Razvila je reumatoidni artritis te su joj dijagnosticirani sindrom posturalne ortostatske tahikardije, poremećaji cirkulacije te oštećenja živčanog sustava.

Čak devet mjeseci nakon što joj je potvrđena zaraza, Ashley Antonio (35) iz Kanade i dalje osjeća simptome zaraze koronavirusom. Kad se zarazila prije 257 dana, imala je samo blage simptome, no čini se kako sada pati od težih posljedica. 

Većina zdravstvenih stručnjaka složna je kako se COVID-19 najčešće manifestira kako kratkotrajna bolest od koje se većina oporavi nakon dva tjedna, no očito je kako je dvotjedni period samo faza akutne bolesti.

Ashley trenutačno pati od brojnih komplikacija, uključujući jake glavobolje, stezanje u plućima, osip, oticanje zglobova i jako lupanje srca.

"Neke dane osjećam se OK, druge se probudim i ne mogu disati ni pomaknuti se", rekla je Ashley za CBC te dodala kako je bila izvrsna zdravlja te nije imala nikakve poteškoće ni komorbiditete.

Nekoliko se mjeseci borila s iscrpljujućim simptomima te je zbog bolesti s posla izostala pet mjeseci. Dok je prije svaki dan vježbala, sada se ne može ni popeti uz stube, a da ne ostane bez daha.

"Bolest se pojavila iznenada i uništila moj život", rekla je. 

Prve simptome osjetila je krajem ožujka kad je pomislila da je pokupila želučanu virozu. Nakon tjedan dana simptomi su se povukli, no to je bio tek prvi val bolesti.

Nekoliko tjedana kasnije osjetila je snažne grčeve u cijelom tijelu. Usred najobičnije šetnje znala je izgubiti svijest. Imala je probleme i s pamćenjem i koncentracijom, u jednom trenu nije se mogla sjetiti vlastitog imena.

Šest tjedana nakon prvih simptoma otišla je u bolnicu jer je mislila kako je doživjela moždani udar.

"Pola sata nisam osjećala polovicu lica i cijelu lijevu stranu tijela. Noć prije znojila sam se i halucinirala. Razgovarala sam s ljudi kojih nije bila tamo", kaže Ashley.

Više je puta hospitalizirana i podvrgnuta brojnim pretragama. Razvila je reumatoidni artritis te su joj dijagnosticirani sindrom posturalne ortostatske tahikardije, poremećaji cirkulacije te oštećenja živčanog sustava.

Serološki test prvo je bio pozitivan, dok je sada serološki negativna, što znači kako je moguće i da se koronavirusom zarazila dva puta.

"Kad se nekoliko dana osjećam dobro, znam da će sigurno uslijediti i loši. Imam osjećaj da ovo nikada neće završiti", rekla je.

VIDEO: Mjere za trgovačke centre i trgovine koje vrijede do 10. siječnja

 

Ključne riječi

Komentara 16

FR
freeman
15:23 10.12.2020.

Slijedecih mjeseci mozete ocekivati na tisuce ovakvih priča,propagandna je na vrhuncu.Čuvajte sebe i bližnje.Ne ubrizgavajte se otrovom.

AA
Aartur
16:05 10.12.2020.

I pouzdano se zna da je sve te simptome izazvao koronavirus? Čudim se da su dosadašnji sojevi koronavirusa (tj. prehlade) prolazili tako neprimjetno.

JO
jorgen
15:51 10.12.2020.

Koliko je posljedica nastupilo zbog raznih eksperimentalnih tretmana prilikom liječenja? Sjetimo se umrlih zbog neispravno podešenih respiratora u Italiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije