Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šalje se poruka i gostima

Čak 70 posto turističkih radnika želi se cijepiti, start u Dubrovniku

Pogled na Stari grad Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
22.04.2021.
u 20:16

Počinje se od Dubrovnika zbog njegove važnosti i prepoznatljivosti

Sutra počinje cijepljenje turističkih radnika. Za cijepljenje ih se izjasnilo 70 posto, a prvi su na redu turistički radnici Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

– U Dubrovniku počinjemo zbog važnosti i prepoznatljivosti Dubrovnika te kako bismo dodatno poslali poruku našim gostima o sigurnosti ove, ali i svih naših destinacija – ističe ministrica turizma Nikolina Brnjac, koja će tim povodom i posjetiti Dubrovnik.

– Zahvaljujem našim turističkim djelatnicima na iznimnoj odgovornosti koju pokazuju u pripremama za ovu sezonu, kao i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu zdravstva na stručnoj pomoći.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić ne krije zadovoljstvo što organizirano cijepljenje turističkih djelatnika počinje baš u njegovoj županiji.

– Znamo koliko je važno poslati poruku sigurnosti turistima, a ovime to činimo. Dubrovnik spremno dočekuje sve svoje goste i zahvaljujem svim turističkim djelatnicima koji su pristupili organiziranom cijepljenju kako bismo što otporniji dočekali glavni dio sezone – kaže župan Dobroslavić.

Nakon Dubrovnika, cijepljenje turističkih djelatnika nastavit će se i u svim ostalim turističkim destinacijama naše zemlje, a cjepivo čeka njih oko 70.000. Hrvatska je, inače, od 1. travnja otvorena i za turiste izvan EU, a za ulazak u zemlju dovoljna je i potvrda da je osoba cijepljena ili da je preboljela COVID-19.

U našem glavnom gradu pak spremno organizirano cijepljenje zaposlenih u predškolskim ustanovama te osnovnim i srednjim školama.Odaziv nije tako dobar kao među turističkim djelatnicima. Interes su, naime, iskazale 8063 osobe, odnosno svega 40 posto zaposlenih u tim djelatnostima. Cijepljenje Pfizerom zakazano je, inače, za danas na Zagrebačkom velesajmu.

VIDEO: Pfizer najavio i treću dozu, cijepit ćemo se jednom godišnje?

Komentara 1

SO
Sir Oliver
00:40 23.04.2021.

Bezocno lazete o ovih 70%. Inace i ja sam turisticki radnik, radim u hotelu i jao si ga onome tko bi me pokusao natjerati na iglu. Srecom pa ne radim u HR vec u DE turizmu i zato sam vezii cijepljenja miran, nikome u DE nece pasti na pamet ucjenjivati radnike otkazima zbog cijepljenja, sindikati bi vlasnicima hotela unistili poslovanje, dok je ucjenjivanje radnika u HR standard na dnevnoj bazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije