Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMISIJA PROVJERENO

Čak 14 godina čeka na rješenje mirovine: 'Vjerojatno čekaju da umrem da je ne moraju isplatiti'

Foto: Nova TV
1/2
28.03.2024.
u 15:58

Vjerojatno oni čekaju da ja umrem da onda ne moraju dati mirovinu, a ni zaostatke, ispričao je Zvonimir Rusjan

Već više od 14 godina Zvonimir Rusjan (82) vodi bitku sa sustavom kako bi dobio svoju dobro zasluženu mirovinu. Kako je ispričao za Provjereno Nove TV, dokumente je predao još 2010. kao 66-godišnjak, no njegovi dokumenti su bili zagubljeni u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. 

Godine su prolazile, a dokumenti su se pronašli tek 2021. godine, no ni tu nije bio kraj bitke - iako mu je mirovina bila priznata, ona je tekla tek od te 2021. godine, umjesto od 2010. kada je i stekao pravo. 

 

- Vjerojatno oni čekaju da ja umrem da onda ne moraju dati mirovinu, a ni zaostatke - ispričao je za Provjereno dodajući kako ni sam ne zna što bi bilo da nije imao podršku sina Roberta: ''Bio bih socijalni slučaj, išao bih u pučku kuhinju. Ako bi me primili''

- Njemu se deset godina nije isplaćivala mirovina, to je jedan dug koji ima HZMO prema njemu. Treba mu revalorizirati sve te iznose obzirom na povećanje mirovina koje ide dvaput godišnje. I platiti uz zakonske zatezne kamate - objasnila je Štefica Salaj iz Sindikata umirovljenika Hrvatske.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Bager ispred kuće gdje je malena Danka nestala

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Asterix
Asterix
17:53 28.03.2024.

Ljudi moji pa je li to moguće. Prestrašno i sramotno.

MA
Mali2000
17:15 28.03.2024.

I onda mi AP priča o postignućima u posljednjih 7 godina Vlade kojoj je na čelu!

ŽA
ŽacKa
21:28 28.03.2024.

Žalosno i tužno, bitno da Bane ima 6+ bez procesa i bez zatvora za ubojstvo prometnom nezgodnom. Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije