Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE PREMIJEROVA ODLUKA

Butković: GUP nije prošao zbog zagrebačkog HDZ-a

Oleg Butković
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
12.02.2020.
u 12:02

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je u srijedu da zagrebački HDZ ima svoj stav o Generalnom urbanističkom planu (GUP) koji je držao do kraja zbog čega GUP nije prošao, što pokazuje kako HDZ nije popustio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

"HDZ je u Zagrebu imao svoj stav i držao ga je do kraja. GUP nije prošao. Gdje vi sada iščitavate da je HDZ popustio gradonačelniku", rekao je Butković novinarima nakon užeg kabineta Vlade.

Istaknuvši kako to nije odluka premijera, nego zagrebačkog HDZ-a, rekao je da oni dobro rade svoj posao, te da bi u suprotnom svi trebali dati ostavku. Butković je ponovio kako HDZ u Zagrebu ima svoj stav o GUP-u, kako je dao amandmane i glasao protiv.

Na upit novinara kakvu poruku šalje HDZ ako surađuje s Bandićem kojeg je optužilo državno odvjetništvo, Butković je ponovio da HDZ ima svoj stav o GUP-u.

"Rekao sam da ćemo mi sukladno izborima, a bit ćemo relativni pobjednici, tražiti da možemo napraviti većinu u saboru. Kao što i svaki put bude", poručio je Butković dodajući da će se sve vidjeti nakon rezultata izbora.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
15:02 12.02.2020.

GUP nije prošao zbog unutarstranačkih izbora u HDZ-u.Čim izbori završe i ako plenković pobjedi GUP se vraća u kratkom vremenu i bude izglasan.Ovo je samo spin i ništa drugo.Sve da se dopadnu građanima i biračima.

AN
antonelić
13:20 12.02.2020.

Hdz ima svoj stav i o korona virusu i o hibridnnom ratu i o "spašavanju" gospodarstva i o pupovcu i kajtaziju i razdjelniku i bandiću ... ali najvažniji je stav o spašavanju vlastite sedežnice ... cijena nije bitna ...

DU
Deleted user
12:15 12.02.2020.

g.ministre nije cudo da gubite izbire jer birace smatrate ovcama....cudo bi bilo da pobjedite na bilo kojim slijedecim izborima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije