Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Butković

Ako je to napisala R. Mijolović - Dukić HDZ će je isključiti iz stranke

Oleg Butković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
06.01.2015.
u 15:30

Kolinda Grabar Kitarović najavila je će protiv članice HDZ-a u Rijeci biti pokrenut stegovni postupak

Govor mržnje na društvenim mrežama u koji sasvim sigurno spada objava na Facebook profilu Riječanke Rosande Mijolović – Dukić, dopredsjednice HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski , nije službeni stav HDZ-a niti jedne njegove organizacije i stranka se u potpunosti od toga ograđuje rekao je u utorak u Rijeci Oleg Butković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a primorsko goranske županije dodajući da nije moguće kontrolirati što tko od 200 tisuća članova stranke govori ili piše. Butković je najavio da će županijska organizacija utvrditi sve činjenice vezane uz tu objavu i pokrenuti odgovarajući postupak jer takvim članovima nije mjesto u HDZ-u i snosit će posljedice. 

- Ako je istina da je to napisala R. Mijolović – Dukić, što ćemo vrlo brzo ispitati, provest će se postupak, a sankcije mogu biti od opomene do isključenja, s tim da smatram da je za ovako što opomena preblaga sankcija – rekao je Butković aludirajući na najstrožu sankciju – isključivanje iz stranke.

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović za posjeta Rijeci nije se očitovala o ovom slučaju, no večer prije, u Zadru, najavila je će protiv članice HDZ-a u Rijeci koja je na društvenoj mreži napisala neprikladan sadržaj u vezi s nacionalnim sastavom djelatnika HRT-a biti pokrenut stegovni postupak. Rekavši da ne može znati sve što ljudi govore podsjetila je da se već ogradila od istupa člana mladeži HDZ-a u Varaždinu te da se ograđuje od bilo kakvog govora mržnje i nesnošljivosti i pozvala Ivu Josipovića da se ogradi od govora mržnje svojih pristaša i suradnika.

Sama R. Mijolović – Dukić tvrdi da joj je profil hakiran i da nije autorica ni jednog od  dvaju statusa u kojem se za javnu televiziju navodi da je "gadljivo gledati TV koju plaćamo, a vode je Srbi", da bi prva stvar koju bi učinila kada bi došla na vlast bila "srušiti crvenu televiziju da nikada više Srbi u mojoj Hrvatskoj ne harače po mojim svetinjama" i čestita Kolindi Grabar Kitarović što se i u nemogućim uvjetima zna nositi sa svima.

- Nikada se ne bih koristila takvim rječnikom. Ja ću uvijek promovirati svoju stranku, HDZ, ali nikada ne bih govorila takvim rječnikom – rekla je dopredsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski ograđujući se od napisanog i potom obavijestila javnost da je podnijela prijavu  policiji zbog stavljanja statusa s kojim nema nikakve veze.

>> 'Josipović i Milanović su ti koji odobravaju i šire govor mržnje'

Komentara 163

IC
ivek.cro
15:51 06.01.2015.

Pa nije bas nista lagala !

MA
Mangjuro
16:06 06.01.2015.

Od kada je govor mržnje tražiti ravnomjernu zastupljenost Hrvata na Hrvatskoj radioteleviziji? Ako srpska manjina ima pravo na ravnomjernu zastupljenost, onda bi isto trebala imati i hrvatska manj...,ovaj, većina. To bi trebao biti demokratski. U konačnici, i ugledni američki news portal Daily Caller je spomenuo u članku o tome da Srbija ucjenjuje Hrvatsku dokumentima o zločinima koji se povezuju s Josipovićevim tatom činjenicu da je čak 10 Srba članova vlade od ukupno 21 člana, u zemlji s 4% Srba.

RU
rudvanvart
16:47 06.01.2015.

Milanović je taj koji širi govor mržnje te štiti sebe i ostale sdp kriminalce zlouporabom represivnog aparata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije