Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kružili po lokacijama

Bušili gume pa zatim nudili vulkanizerske popravke, okoristili se za 2600 eura

Šibenik: Na parkingu na obali probušene su gume na nekoliko osobnih automobila
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
12.01.2024.
u 12:33

Troje muškaraca oštetili su automobile veće vrijednosti, kako bi im vlasnici istih automobila dolazili u vulkanizersku radnju na popravke. Hrvatske i strane državljane oštetili za najmanje 11.800 eura.

Nakon višemjesečnog istraživanja policija je otkrila trojicu muškaraca koji su bušili gume na automobilima te potom nudili vulkanizerske usluge sa specijaliziranim i opremljenim vozilom, izvijestila je u petak primorsko-goranska policija. Muškarci u dobi od 25, 28 i 35 godina su od ožujka do kraja rujna prošle godine u Rijeci bušili gume na automobilima veće vrijednosti, a time 46 hrvatskih i stranih državljana oštetili za najmanje 11.800 eura.

Dvojica stariji muškaraca su pritom poticali mlađega da buši gume i plaćali mu za to. Oni su se kao vulkanizeri dosjetili da kruže po lokacijama na kojima su bušene gume specijaliziranim i opremljenim vozilom za vulkanizerske usluge. Vlasnicima automobila nudili su brzi popravak te uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene za takve popravke. Policija je utvrdila da su tako stekli oko 2600 eura.

Pretraženi su njihovi domovi, drugi prostori i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak na širem području Rijeke te je pronađeno više predmeta kojim se dovode u vezu s ovim djelima.

POVEZANI ČLANCI:

Po završetku kriminalističkog istraživanja sva trojica su kazneno prijavljena za oštećenja tuđe stvari, a dvojica starijih su kazneno prijavljeni i za poticanje te su predani pritvorskom nadzorniku. 

VIDEO U Podsusedu izgorjela automehaničarska radiona

Komentara 1

AB
Ankica Bankica
14:05 12.01.2024.

Kao zubari kada bruse zdrave zube, za budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije