Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u SDP-u

Grbin prekinuo sjednicu, a Bernardić poručio: Bacio je bombu na našu kuću

Foto: Tomislav Miletic/Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
14.09.2021.
u 21:40

Današnja situacija s Kluba može se smatrati novim porazom za Peđu Grbina obzirom da se sada još jednom pokazalo kako ne vlada Klubom zastupnika

Hoće li Rajko Ostojić, Nikša Vukas, Zvane Brumnić i Marina Bilić Opačak nakon što su isključeni iz stranke biti izbačeni i iz Kluba zastupnika pitanje je koje i dalje nema svoj odgovor. Na sjednici Kluba zastupnika SDP-a koja je na Iblerovom trgu započela u danas 17 sati ipak nije došlo do glasanja o tome iako je za to bio veći dio Kluba.

Predsjednik stranke Peđa Grbin, pozivajući se na Statut, glasanje nije dozvolio, a izvori koji su bili na sjednici kažu kako se šef stranke na taj način povuku jer je vidio da neće imati većinu koja bi bila za to da se četvorku izbaci iz Kluba. Naime, izvori kažu da je, iako do formalnog glasanja nije došlo, 13 prisutnih zastupnika SDP-a bilo za to da četvero zastupnika ostane u Klubu kao nezavisni, a svega osmero njih glasali bi za isključenje ili bi, kažu, obzirom na raspravu čak bili i suzdržani.

Potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk nakon sjednice je kazao kako se raspravljalo o odnosima unutar Kluba čiji je predsjednik Grbin odmah rekao da će se o zahtjevu da nezavisni zastupnici budu članovi Kluba odlučivati na Klubu, ako oni podnesu zahtjev da budu njegovi članovi, a da će se prije odlučivanja tražiti i mišljenje Predsjedništva stranke.

- Ja u ovih 30 godina nisam ovako nešto doživio, predsjednik stranke je pobjegao sa sjednice odbivši zahtjev većine članova da se glasa i napokon sazna jesu li četiri izbačena člana dio Kluba ili ne. Ja sam dao prijedlog da se glasa o izbacivanju tih četvero ljudi iz Kluba i da prihvatimo odluku kakva god bila i da imamo čistu situaciju i da idemo dalje - kazao je pak nakon sjednice zastupnik i bivši politički tajnik stranke Davorko Vidović.

Današnja situacija s Kluba može se smatrati novim porazom za Peđu Grbina obzirom da se sada još jednom pokazalo kako ne vlada Klubom zastupnika, kako u njemu nema većinu i kako de facto u tom tijelu teško može provesti iti jednu ozbiljniju odluku. Da bi cijela priča mogla završiti po Grbina i njegovo vodstvo upravo na ovako neslavan način dalo se naslutiti danima ranije. Naime, nije tajna da je struja kontra Grbina u Klubu u većini, a iako su neki vjerovali da bi Grbin taj omjer snaga možda mogao i preokrenuti u svoju korist na načina da uspije razno-raznim obećanjima pridobiti nekog od zastupnika na svoju stranu to se očito nije dogodilo. U kome će smjeru ići Klub dalo se naslutiti još prošlog vikenda kada je stranka održala teambuilding u Tuheljskim toplicama i kada je bivši predsjednik stranke Davor Bernardić pozvao sve okupljene viđenije stranke da se ujedine i da se odustane od izbacivanja isključenih i iz Kluba zastupnika.

Bernardić se, čuje se i danas na Klubu javio za riječ. Ponovio je kako se njemu dok je bio predsjednik stranke konstantno podmetalo, kazao kako je on uvijek okupljao, ali i poručio dramatično da je Peđa Grbin svojim postupcima „bacio bombu na našu kuću“.

Zanimljivo je da se nitko od četvero zastupnika koje je Grbin isključio iz stranke i koji su sada nezavisni zastupnici, ali očito i dalje u Klubu SDP-a, danas nije javio za riječ.

VIDEO Beroš zaposlenima u zdravstvu: Na radno mjesto moći ćete doći pod jednim od tri uvjeta!

Komentara 34

VI
Vivian
19:50 14.09.2021.

Nekima je jos uvijek cudno da nasljednica SKJ, SKH ne postuje demokratsko glasovanje .

MA
MarasG
20:35 14.09.2021.

Milanovic je poceo,bernardic je nastavio a grbin ce zavrsiti propadanje sdpea u Hrvatskoj.

AV
avangero
20:03 14.09.2021.

Na kraju će SDP pretvoriti u stranku kao HSP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije