Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećanje prireza

Burić: Najveća Obersnelova mana je obmana!

hdz03
Goran Kovačić/PIXSELL
20.12.2010.
u 15:16

- Sve ono što je gradska vlast radila netransparentno i megalomanski, a na što je HDZ upozoravao, dolazi na naplatu, kazala je Vesna Buterin

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća riječki gradski vijećnici HDZ-a Vesna Buterin, Tomislava Zečević Pedić i Hrvoje Burić oštro su kritizirali gradonačelnika Vojka Obersnela zbog najavljenoga stopostotnog povećanja prireza.

– Povećanje prireza koji se predlaže izravan je udar na građane u vrijeme kada polako izlazimo iz krize, a u Rijeci kriza tek počinje. Sve ono što je gradska vlast radila netransparentno i megalomanski, a na što je HDZ upozoravao, dolazi na naplatu – kazala je Vesna Buterin napominjući da riječki gradonačelnik V. Obersnel i njegov zamjenik Željko Jovanović na licemjeran način povećavaju prirez na 12 posto.

– Kada se uvodio krizni porez na ograničeno vrijeme, Obersnel i suradnici bespoštedno su kritizirali Vladu, tražili ostavke i izvanredne izbore. Gdje je sada Jovanović, veliki borac za pravdu? Nigdje, jer je riječ o njegovu dvorištu. U Rijeci je sve dopušteno, da imaju obraza i političkog morala svoje bi mjesto prepustili drugima i ispričali se građanima – kazala je V. Buterin.

Stranački joj kolega Hrvoje Burić još je jednom govorio o bazenima Kantrida, dvorani na Zametu, rotoru u Osječkoj ulici, štetnom ugovoru s Tržnicama Rijeka kao primjerima neracionalnog trošenja proračunskih sredstava grada. Najveća Obersnelova mana je obmana, kazao je Burić.

Tomislava Zečević Pedić pita koji to standard građana riječki gradonačelnik želi sačuvati kada im od povećanog prireza uzima 23 milijuna kuna. Zbog smanjenja financijske moći gradskog proračuna, koji je netransparentan kao i oni prijašnji, u 2011. neće biti ulaganja u školstvo, vrtiće, kazala je Zečević Pedić napominjući da će se u Rijeci očuvati standard samo pojedinih građana.

- Rijeka je talac megalomanskih projekata gradonačelnika Obersnela, dodala je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije