Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporba poručuje

Burić: 1 HDZ je kao međunarodna jedinica za kriminal i korupciju

sabor,  (1)
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
1/7
09.03.2011.
u 11:09

1 HDZ je kao međunarodna jedinica za organizirani kriminal i korupciju, kaže HDSSB-ov Dinko Burić

– Premijerkinu pozivu na sastanak nećemo se odazvati dok se ona ne pojavi u Saboru – jasna i glasna bila je oporba na nastavku sjednice Sabora kad su opetovano, kao i cijeli prošli tjedan, tražili da se premijerka Jadranka Kosor pojavi u Saboru i objasni izjave svog glasnogovornika da oporba stoji iz nasilja na prosvjedima.

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, kazao je da premijerka mora doći u Sabor i objasniti izjave svog glasnogovornika te reći kada će biti izbori dodavši kako je za sastanak u Banskim dvorima doznao na televiziji te ponovio da se njemu neće odazvati jer je Sabor mjesto na kojem se vode političke rasprave. Upozorio je i na mogućnost da se ne ispune sva mjerila za završetak pregovora do šestog mjeseca.

Maras: Ako referendum bude prije izbora, HDZ bi mogao biti grobar ulaska RH u EU
Goran Maras (SDP) upozorio je da bi, ako se referendum za ulazak u EU održi prije izbora, HDZ mogao biti grobar ulaska Hrvatske u EU. Damir Kajin (IDS) rekao je pak da se Vlada kocka sa zemljom i kako unutarnji rat HDZ-a uništava institucije. Obratio se i članovima HDZ-a i rekao kako oni neće moći izdržati pritisak da im svaka dva dana netko skandira pod prozorom.

Slično mišljenje dijeli i HNS-ova zastupnica Vesna Pusić koja je kazala da je "prvi dan zasjedanja parlamenta nakon demonstracija Kosor trebala biti u Saboru i tražiti predsjednika Sabora da se obrati zastupnicima i objasni što se događa".

Burić: Narod je na ulicama, a vlast u oblacima

Atmosferu je ponovno usijao HDSSB-ov Dinko Burić kazavši da  je čuo za novu mjernu jedinicu. Naime, "1 HDZ je kao međunarodna jedinica za organizirani kriminal i korupciju. Narod je na ulicama, a vlast je na oblacima", zaključio je Burić.

- Diljem zemlje imamo desetke tisuća ljudi koji su nesretni, imamo nezaposlene, mlade, seljake i branitelje - rekao je te dodao da bi HDZ-ovci tijekom korizme trebali mnogo vremena provesti u pokori zbog svega što su učinili.

- Predsjednica Vlade je svojedobno uspješno vodila radijsku emisiju. Nije isto biti novinarka i predsjednica Vlade. Nije isto gurati se pred kamerama uz predsjednika Vlade i biti predsjednica Vlade - zaključuje Burić.

Šeks: Premijerka ne može doći u Sabor bez odluke Sabora
Boje premijerke Kosor branio je Vladimir Šeks (HDZ) kazavši da premijerka ne može doći u Sabora bez odluke Sabora, odnosno ako tako ne odluči vladajuća većina. Oporbi je poručio da se pitanje izbora rješava na zakonski način, a ne ultimativnim pritiskom. No niz replika izazvao je kad je ustvrdio da se ni pokojni Ivica Račan, dok je bio premijer, nije odazivao na pozive oporbe da se obrati Saboru.

SDP branio Račana
SDP-ovci su energično stali u obranu pokojnog Račana ustvrdivši da Šeksove izjave nisu točne jer da se Račan odazivao na svaki poziv tadašnje oporbe, a samo jedan jedini put poslao je svog zamjenika dr. Gorana Granića. A Ingrid Antičević Marinović (SDP) ustvrdila je da je Račan bio državnik, ali i pristojan čovjek te da su se prekidale sjednice Vlade da bi on došao u Sabor.

Komentara 304

64
64goran64
14:12 09.03.2011.

Burić itekako zna što prića,on zna kako HDZ funkcionira,jer je bio dio te zločinaćke organizacije i upoznat je sa njenim zločinaćkim pothvatom!Naravno njegov sadašnji stav ga ne abolira od kaznenog progona ali će mu biti uzet kao olakota okolnost pri izricanju kazne!

OB
-obrisani-
14:31 09.03.2011.

Buric je kreten...ispljuvat ce ga fejsbukovci..hahahahaha..samo je pitanje vremena...ne znas tko je jadniji ..fejsbukovci su bolesni u startu 2 burica...

MJ
mjernajedinica
15:23 09.03.2011.

Hrvati,kad dođe ljeto možete na televizoru gledati kako izgleda plaža i kako stranci uživaju na svojim jahtama!!! Živio HDZ!!! KMetovi imaju kao državu.....hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije