Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA RADEVA

Bugarski premijer podnio ostavku nakon što je kandidatkinja njegove stranke izgubila na izborima

bojko borisov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
14.11.2016.
u 11:46

Pad vlade Bojka Borisova mogao bi rezultirati mjesecima političke nesigurnosti i prijevremenim izborima u proljeće iduće godine

Bugarski premijer Bojko Borisov poslao je parlamentu ostavku svoje manjinske vlade, priopćio je u ponedjeljak vladin ured za odnose s javnošću.

Borisov je najavio u nedjelju da će podnijeti ostavku nakon što je predsjednička kandidatkinja njegove stranke desnog centra GERB  Cecka Cačeva izgubila na izborima.

– Sutra ili prekosutra, prvog radnog dana parlamenta, podnijet ću ostavku – rekao je u novinarima šef vlade koji je na vlasti od listopada 2014.

– U pismu zastupnicima premijer je rekao da će vlada nastaviti obavljati svoje dužnosti do sastavljanja nove vlade – stoji u priopćenju.

Pad vlade Bojka Borisova mogao bi rezultirati mjesecima političke nesigurnosti i prijevremenim izborima u proljeće iduće godine.

Na bugarskim predsjedničkim izborima u nedjelju pobijedio je Rumen Radev, kandidat oporbenih socijalista sklon Rusiji, s 59,35 posto glasova, pokazali su službeni rezultati izbornog povjerenstva, koji još uvijek nisu konačni. Cecka Cačeva osvojila je 36,17 posto glasova, priopćilo je izborno povjerenstvo na temelju prebrojenih 99,33 posto glasova.

>> Rumen Radev pobijedio na predsjedničkim izborima - Bugarska će se približiti Rusiji?

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
16:11 14.11.2016.

Kako su ono Srbi nekad govorili: "Rasturili su ih kao bugarsku skupstinu." Ha, ha, ha... Mislim da je veca panika u Bruxelless-u medju EU besposlicarima nego u Sofiji.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:48 14.11.2016.

Samo su u Hrvatskoj desnicari proruski orjentirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije