Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Budući medicinari i praksu i nastavu imaju u bolnici

učenici
Marijan Sušenj/Pixsell
30.01.2014.
u 13:27

Učenici neće morati štrajkati kao što je nedavno bilo u nekim školama jer nakon prakse u bolnici neće morati trčati na nastavu u školu

Zahvaljujući dobroj suradnji Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca i vinkovačke Opće županijske bolnice, učenici ove škole neće morati štrajkati kao što je nedavno bilo u nekim školama jer nakon prakse u bolnici neće morati trčati na nastavu u školu. Nakon praktičnog dijela, dva sata nastave održat će u posebno uređenoj predavaonici u bolnici.

- Učenici dolaze kod nas obaviti praksu, upoznaju se s praktičnim radom oko pacijenata i prođu sve bolničke odjele u pratnji svojih voditelja. Trudimo se optimalno ih educirati jer oni su danas-sutra naše osoblje koje će njegovati naše pacijente. Normalno je da nam je stalo da budu što bolje osposobljeni i da suradnja bude čim bolja. Omogućili smo učenicima da se u dane kada su kod nas na praksi, ne vraćaju na predavanja u školu, nego da to odrade u bolničkoj predavaonici i time im olakšali provođenje nastave. Želja nam da ta suradnja bude još bolja, da imaju dobar dojam o svom poslu i našoj ustanovi, te da i oni sami budu zadovoljniji - kaže dr. Marija Bekavac, zamjenica sanacijskog upravitelja Opće županijske bolnice.

Zadovoljna je i stručna učiteljica za medicinske sestre i tehničare u Zdravstveno i veterinarskoj školi Dr. Andrije Štampara Ivana Žugaj Bukvić, jer je bolnica učenicima omogućila kvalitetnu i sveobuhvatnu praksu.

- Bolnica nam je doista otvorila vrata u svakom pogledu. Ustupili su nam svoje predavaonice kako učenici nakon odrađenih vježbi, praktičnog dijela nastave ne moraju ići u školu koja je dosta udaljena od bolnice, već ovdje odrade dva sata teorijske nastave. Omogućili su nam prostor za kabinetske vježbe, garderobu za učenike trećih, četvrtih razreda, te za fizioterapeute - kaže Ivana Žugaj Bukvić dodajući kako im pomažu glavne sestre i voditelji odjela kako bi se učenici pripremili za poziv medicinske sestre i tehničara.

>>U privatnu praksu doktori koji rade više od 48 sati tjedno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije