Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanost

Broj korisnika pomoći u kući sa 47 povećan na 64

humanost (1)
Arhiv Crveni križ
01.03.2011.
u 12:19

Ivanečki Crveni križ siromašnima je podijelio gotovo pola tone prehrambenih artikala i higijenskih potrepština

LEPOGLAVA/IVANEC – U skladu s rastom krize, sve veći broj građana od Crvenog križa traži pomoć. U samo godinu dana broj korisnika programa pomoći u kući, čiji rad na ivanečkom području koordinira županijski Crveni križ, sa 47 povećan je na 64 korisnika. Materijalna i psihosocijalna pomoć osigurana je za 166 obitelji sa 358 članova. Uza sve to, aktivisti i djelatnici Crvenoga križa siromašnima su podijelili gotovo pola tone prehrambenih artikala i potrepština za osobnu higijenu.

To je, među ostalim, na godišnjoj sjednici skupštine ivanečkoga Crvenoga križa, održanoj u lepoglavskom Domu kulture, naglasila ravnateljica Jasminka Ruhek u osvrtu na rad društva u lanjskoj godini. Dodala je tomu i podatak da se dobrovoljni davatelji ivanečkoga kraja po broju darovanih krvnih doza svrstavaju među najaktivnije u Hrvatskoj. Posebno je pohvalila mladež, koja na terenu neprestano prikuplja humanitarnu pomoć, uključuje se u zdravstveno-preventivne aktivnosti, a postiže i odlične rezultate na natjecanjima u pružanju prve pomoći.

– Čast je biti dijelom humanitarne „obitelji“ u kakvu je prerastao ivanečki Crveni križ – istaknula je ravnateljica županijskog Crvenog križa Nada Liber te zahvalila domaćinima što i unatoč pomanjkanju skladišnog prostora i drugih uvjeta neophodnih za humanitarni rad uspijevaju osigurati kvalitetnu pomoć osobama u socijalno-zaštitnoj potrebi. Sudionicima skupa obratili su se i Franjo Vrabelj, predsjednik Crvenog križa Lepoglave, predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća Čedomir Bračko i lepoglavski dogradonačelnik Alojz Gredelj.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
krka
14:25 01.03.2011.

Treba najprije preispitati po kojim kriterijima se ta pomoć daje. Naime, na terenu ima ljudi koji imaju 3 ili 4 ha šuma, a CK im daje ogrijev. Također ima i zemljoposjednika i to sa kvalitetnom zemljom, koji neće obrađivati, već čekaju da im se lepo doma sve dostavi. Za to sam da pomoć dobivaju samo oni kojima je prijeko potrebna, ne ljenčine i propalice, to sve plačamo mi radnici od svojih 2700 kuna plače.

Avatar nekakav
nekakav
19:45 02.03.2011.

pa prvo im treba uzeti tu zemlju! a šume porušiti, i taj ogrijev podijeliti! ne boj se da će čekati ogrijev. to smo mi, blizu zagorja... mi čuvamo svoje šume i zemlju, vikendice, klijeti, za djecu, kojoj se svira za nas, a od c. križa očekujemo pomoć.. takvi smo mi! uvjet za bilo kakvu pomoć bi trebao biti bez ikakve imovine. ili da se to prepiše crvenom križu, socijali, kome već!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije