Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstven u svijetu

Brodskom Muzeju tambure nagrada 'Simply the best'

muzej tambure (1)
Foto: Ivica Galović/PIXELL
1/2
20.11.2014.
u 12:44

Prvi i u svijetu jedinstveni Muzej tambure otvoren je u siječnju prošle godine u brodskoj Tvrđavi, a sadrži više od 60 glazbala, CD-ove, DVD-ove, knjige, publicistiku te multimedijalni centar s glazbenim i video projekcijama.

Slavonskobrodskom Muzeju tambure dodijeljena je tradicionalna godišnja nagrada "Simply the best" u kategoriji stalnih tematsko-izložbenih cjelina i postava. Riječ je o nagradi koju dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i Hrvatska turistička zajednica, a Brođani su je zaslužili zahvaljujući svom inovativnom postavu i atraktivnim sadržajima.

Prvi i u svijetu jedinstveni Muzej tambure otvoren je u siječnju prošle godine u brodskoj Tvrđavi, a sadrži više od 60 glazbala, CD-ove, DVD-ove, knjige, publicistiku te multimedijalni centar s glazbenim i video projekcijama.

- Imamo se čime pohvaliti. Naš je muzej samo u prvoj godini postojanja razgledalo više od pet tisuća posjetitelja, a ova nagrada dokaz je da nas je prepoznala i struka - rekao je Krešimir Dokuzović, predsjednik Brodske udruge tamburaša. Zbog bogatstva autentičnih zbirki i eksponata s kojima raspolaže udruga, ukazala se potreba za proširenjem na susjedni tvrđavski kazamat. Novi će prostor omogućiti uvođenje dodatnih sadržaja u muzejski postav, poput spotova, projekcija i edukacijskih radionica.

>>U Slavonskom Brodu otvoren prvi muzej tambure u svijetu

>>Tamburaši iz Dugog Sela svjetski prvaci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije