Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Brođanke darivali crvenim karanfilima povodom dana žena

dan žena, karanfil, slavonski brod (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
02.03.2013.
u 16:50

Forum mladih SDP-a organizirao je ovu akciju na Međunarodni dan žena, a osobito žele istaknuti činjenice o neprihvatljivo maloj zastupljenosti žena u strukturama vlasti u Republici Hrvatskoj

SLAVONSKI BROD - Aktivisti Foruma mladih SDP-a Slavonskog Broda su uz nadolazeći Međunarodni dan žena 8.ožujka na Trgu Ivane Brlić Mažuranić i na gradskoj tržnici tijekom subotnjeg dopodneva Brođanke darivali crvenim karanfilima. Svojom skromnom akcijom u kojoj su podijelili 160 karanfila žele ukazati da žene u Republici Hrvatskoj imaju društvena, ekonomska i politička prava potpuno ista kao i muškarci, što se na žalost često ignorira i zaboravlja.

Ovom lijepom gestom kojom su Brođankama posvetili pažnju poklanjajući im cvijet, Forum mladih SDP-a uz Dan žena osobito želi istaknuti činjenice o neprihvatljivo maloj zastupljenosti žena u strukturama vlasti u Republici Hrvatskoj, velikom broju nezaposlenih žena svih dobnih skupina, te kako je unatoč brojnim dosadašnjim naporima i donesenim zakonskim rješenjima nasilje nad ženama iz dana u dan u porastu. Datum svoje akcije pomaknuli su nekoliko dana prije kako bi simbolično poslali poruku da žene u Hrvatskoj zaslužuju pažnju i poštovanje svih 365 dana u godini, a ne samo na taj dan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije