Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika proslava

Brođani će proslaviti ulazak u Europu uz folklor i vatromet

slavonski brod ulazak u EU
Ivica Galovic/PIXSELL
26.06.2013.
u 13:34

Brođani su posvetili veliku pozornost obilježavanju programa i zato što će njihov grad 1. srpnja postati najveći pogranični grad u Europskoj uniji

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju Brođani će proslaviti uz Georga Friedricha Handela, ples, folklor i vatromet. Svečani program održat će se u nedjelju, 30. lipnja od 18 sati, kada će brodski KUD-ovi s građanima plesati milenijsko šetano kolo. Očekuje se pedesetak svirača i tristotinjak plesača. Za ljubitelje klasične glazbe tenor Krešimir Špicer te orguljaš i čembalist Mario Penzar izvest će koncert \"S Handelom u Europu\", a Dječje kazalište izvest će predstavu \"Začarani violinist\". Točno u ponoć uslijedit će podizanje zastava Europske unije i Hrvatske te veliki vatromet.

- Uspjeli smo pronaći toliko entuzijazma i dobre volje da organiziramo jedan velik i zaista bogat program. Ponosan sam što sam naišao na punu potporu i veliko razumijevanje svih izvođača i sudionika – kaže Hrvoje Špicer, ravnatelj KKD I. B. Mažuranić.

Brođani su posvetili veliku pozornost obilježavanju programa i zato što će njihov grad 1. srpnja postati najveći pogranični grad u Europskoj uniji. Stoga će na središnjem gradskom trgu Korzu tom prilikom prvi put biti postavljene dvije pozornice. Organizatori su pozvali sve svoje sugrađane da dođu kako bi se svi zajedno proveselili i napravili nešto novo i lijepo.

- Želimo pokazati Europi da se imamo čime podičiti. To su naša bogata i lijepa slavonska narodna nošnja, prekrasna folklorna glazba te naši unikatni i dobrim dijelom zaštićeni plesovi – istaknuo je Špicer.

>>Dora Ruždjak Podolski režira svečanost ulaska Hrvatske 
u EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije