Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okovan ledom

Brod sa 70 putnika zarobljen usred Antarktika

vine
Foto: Vine
25.12.2013.
u 14:34

U Rusiji izgrađen brod sa Novog Zelanda je isplovio krajem studenog, a na njemu se nalazi oko 50 putnika i 20 članova posade

Istraživački brod ostao je zarobljen u Antarktiku nakon što se zaglavio u ledu, piše Guardian. Na brodu 'Akademik Shokalskiy' nalaze se znanstvenici, turisti te novinari Guardiana. Budući da je najbliži brod ledolomac udaljen najmanje dva dana, putnici blagdane provode zarobljeni na brodu, oko 1500 nautičkih milja udaljenom od Hobarta.

Australska služba za pomorsku sigurnost poziv za pomoć primila je rano jutros te obavijestila centre za spašavanje kako je brod ostao zarobljen u ledu.

 Glasnogovornica službe izjavila je kako se brod nalazi u izrazito nepristupačnom području te će u spašavanju morati sudjelovati tri broda kojima će da dođu do njih trebati barem dva dana.

U Rusiji izgrađen brod sa Novog Zelanda je isplovio krajem studenog, a na njemu se nalazi oko 50 putnika i 20 članova posade.

Putovanje je dio ekspedicije 'Spirit of Mawson' kojom se odaje počast stogodišnjici istraživanja Douglasa Mawsona.

Voditelj putovanja profesor Chris Turney na Twitteru je objavio da su svi dobro. 'Prekrasno je, vjetar je slab, a temperatura samo 1 stupanj ispod nule. Svi su dobro. Sretan Božić

>> 'Na brodu nije bilo ni vode ni struje, a nuždu smo obavljali u vrećice'

Komentara 3

Avatar trilogija
trilogija
16:21 25.12.2013.

Au kako romantično.....

DU
Deleted user
16:38 25.12.2013.

Hoću i ja tamo, isključim mobitel, internet i uživam u miru i slobodi. Što dalje od "civilizacije" to bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije