Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPLIVALA OCEANOVIH 7

Brnjac čestitala Dini Levačić na povijesnom uspjehu: 'Ministarstvo će joj nastaviti pružati podršku'

Foto: Ministarstvo turizma i sporta
1/4
11.04.2023.
u 15:20

Dinu Levačić već u svibnju čeka tradicionalna humanitarna utrka Sv. Duje, nakon čega u lipnju na Visu i Biševu provodi Plivačko-ekološko-edukativni projekt Sredozemna medvjedica

Ovog utorka ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac primila je Dinu Levačić, našu sjajnu daljinsku plivačicu koja je nedavno ostvarila povijesni pothvat preplivavši sedam svjetskih tjesnaca, poznatijih kao Oceanovih sedam

Mlada Splićanka postala je najmlađa žena i tek 23. osoba na svijetu kojoj je uspjelo ostvariti to postignuće koje je uključivalo preplivavanje prolaza Cataline u Kaliforniji, kanala La Manche, prolaza Moloka'i na Havajima, Tsugaru u Japanu, Gibraltarskih vrata, Sjevernog kanala između Sjeverne Irske i Škotske te kao posljednjeg Cookov prolaz, kojeg je preplivala 14. ožujka 2023. godine.

- Još jednom od srca čestitke Dini na ovom izvanrednom postignuću. Bilo mi je zadovoljstvo čuti njezina iskustva koja je doživjela na ovim pothvatima te sam sigurna kako će i u budućnosti nastaviti ostvarivati velike rezultate. Želim joj puno sreće i uspjeha u daljnjim izazovima, a Ministarstvo turizma i sporta će joj nastaviti pružati podršku na njezinom putu, rekla je ministrica Brnjac, stoji u objavljenom priopćenju, uz koju su na prijemu bili i državni tajnici Tomislav Družak i Josip Pavić te glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

Dinu Levačić već u svibnju čeka tradicionalna humanitarna utrka Sv. Duje, nakon čega u lipnju na Visu i Biševu provodi Plivačko-ekološko-edukativni projekt Sredozemna medvjedica, čiji je cilj osvještavanje o bitnosti očuvanja staništa sredozemnih medvjedica te njih samih kao i  promocija bavljenja tjelesnom aktivnošću i njezine dobrobiti za mentalno zdravlje. U kolovozu Dina se sprema na preplivavanje Bristolskog kanala, u dužini 27 kilometara, koji zajedno sa Sjevernim kanalom i kanalom La Manche čini originalnu Trostruku krunu što je do sada uspjelo ostvariti samo 6 osoba na svijetu.

>> VIDEO Dina Levačić preplivala 'Oceanovih sedam' : Struje su bile nemilosrdne


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije