Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA SE PALJBA

Brnabić opet krivi Hrvatsku za zabranu uvoza ruske nafte: 'To je otvoreni akt neprijateljstva prema Srbiji'

Beograd: Ana Brnabić gostovala je na konferenciji "Primjena AI rešenja u tradicionalnim industrijama"
Foto: Amir Hamzagic
1/3
07.10.2022.
u 12:58

Kazala je kako je i ohrabrujuće što je Vučić imao podršku nekih članica EU na summitu u Pragu te razumijevanje da je odluka besmislena

Srbijanska premijerka Ana Brnabić osvrnula se danas u gostovanju na televiziji Prva na EU paket sankcija prema kojem Srbiji neće biti dopušteno uvoziti rusku naftu preko Hrvatske.

Kao i jučer, Brnabić je ponovno okrivila Hrvatsku za tu odluku koju je nazvala ''praktički sankcijama Srbiji''.

- Ako se to dogodi, imat će svakako ozbiljne posljedice na našu ekonomiju - kazala je te dodala kako je dobra vijest ''što se odluka pomaknula na 1. prosinac''.

- Bit će još mnogo teških razgovora. Vučić će sutra na press konferenciji priopćiti neke strateške odluke - objasnila je.

Kazala je kako je i ohrabrujuće što je Vučić imao podršku nekih članica EU na summitu u Pragu te razumijevanje da je odluka besmislena, kao što je i Hrvatska pokušala iskoristiti energetiku u političke svrhe.

- Ovo je očigledno otvoreni akt neprijateljstva prema Srbiji i toga da su oni spremni da bilo što koriste protiv Srbije, tako i enegetsku krizu. Mi ćemo se morati nešto drugačije pozicionirati - objasnila je.

- Taj jedini naftovod na koji smo mi priključeni, nažalost prolazi kroz Hrvatsku. Pokazala je da je nesiguran partner, nesiguran dobavljač i da koristi energetiku u političke svrhe - kazala je te dodala kako je Srbija ''platila svaki dinar za korištenje tog naftovoda''.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković također se danas ranije iz Praga osvrnuo na nove trzavice na relaciji Zagreb-Beograd te je pojasnio kako Vučić nije odgodio odluku EU, već je ona ionako bila najavljena za 1. prosinac.

- Poatna je u tome da Srbija može uvesti koju god želi naftu, osim ruske jer je EU odlučila primijeniti sankcijski režim. Ako Srbija može uvesti bilo koju drugu naftu, ne vidim u čemu je problem. Koju je to sankciju Srbija nametnula na Rusiju? A sankcije su tu jer je Rusija napala Ukrajinu, prijeti nuklearnim oružjem. Ispada da je Hrvatska sama nešto napravila da napakosti Srbiji - poručio je ranije.

>> VIDEO Naslovnice srpskih medija jutros: 'Hrvatska objavila rat Srbiji'; Stavili i ilustraciju ustaše koji kolje četnika!

Ključne riječi

Komentara 21

KO
koraknaprijed
13:06 07.10.2022.

Čuj otvereni akt neprijateljstava? A kako se zove izjava ratnog zločinca Šešelja da Zadar nije nikad bio Hrvatski? A kako se zove akt gradnje spomenika u Beogradu ratnom zločincu Draži Mihaljeviću? Godinama tvrdite da se ništa neće pitati Hrvatske u vezi vašeg ulaska u EU,što sad kmečite kad se nas ništa ne pita?

KS
krakata_sipa
13:09 07.10.2022.

ne vidim problem. dati im priliku da dokažu da su ruski energenti jedino što mogu kupiti. nakon što to ne uspiju, dati im pravo na izbor da ih i dobavljaju. tada ih svrstati tamo gdje pripadaju i prema vlastitim afinitetima: u družbu bjelorusije, sirije i sjeverne koreje. zatvoriti sve pristupne pregovore i slavinu fondova i izolirati ih.

CR
CroViper
13:08 07.10.2022.

Ma dečko, 'ajde oladi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije