Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poražena Theresa May
Povratak na članak

Britanski parlament izglasao preuzimanje kontrole nad Brexitom

Britanska vlada pozvala je zastupnike da glasaju protiv tog amandmana, no i tri ministra premijerke Therese May dala su ostavku kako bi ga podržali

Komentari 18

CR
crocro
06:11 26.03.2019.

Zaboli me đon kako će se situacija razriješiti. Ali znam samo jedno. Mlađa polupacija VB želi ostanak u EU. Imali su šansu u većem broju nadglasati stariju populaciju koja je za izlazak iz EU, ali nisu se iskazali u dovoljnom broju. Osim toga nisu bili dovoljno upućeni što znači Brexit. Mladi žele povezanost Europe i otvorene komunikacije sa ostalim članicama EU, dok se Brexitom gube mnoge sadašnje privilegije. I to današnja mladež javno ističe i osjeća se prevarenom. Zato se događaju demonstracije i pritisak za novi referendum. Sadašnja vlast ga može ignorirati, zabraniti, odgoditi, neprovesti ili bilo što drugo. Samo ignoriranje zahtjeva za novim referendumom, pojačati će velike prosvjede i proširiti demonstracije na ulicama tako da bilo koja vlast neće mogi više ignorirati većinu tj. volju svojih građana i referendum će se održati, kad tad, prije ili poslije, za godinu, dvije, pet, deset. Referendum bi trenutačno riješio sve dileme i vlast bi legitimno mogla provesti volju građana. A ovako se sve zakompliciralo na tisuću razina. A referendum nitko neće moći spriječiti kada voda dođe do grla. Ja to tako vidim i bili me briga što će oni riješiti.

VL
DU
Deleted user
05:51 26.03.2019.

Sami ne znaju kaj rade, jer su tek sad vidli da gube trište, pa kak onda vjerovati njihovim ekonomskim i ostalim prosudbama koje donose dok su u EU?

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
07:40 26.03.2019.

Englezi traže način da ostanu i u tome će nažalsot uspjeti. Jer ako iziđu VB im se raspada. S. Irska i Škotska samo čekaju u niskom startu !

VL
AN
antonelić
09:19 26.03.2019.

theresa may , nažalost nema pupovca u vladi te sauchu i razdjelnika u parlamentu pa je teško očekivati da se kraljevstvo izvuče iz blata u koji su upali ... a naš prd.vld. anemija je upravo zahvaljujui sinergiji osovine pupi-razdjelnik-kajtazi uspješno preskočio bugarsku u svom pohodu na dno eu ... slijedei cilj je stizanje albanije ...

VL
Avatar Django
Django
07:59 26.03.2019.

Ovo postaje gore od sapunica o turbo-pop-folk pjevačicama.

VL
AN
antonelić
09:19 26.03.2019.

theresa may , nažalost nema pupovca u vladi te sauchu i razdjelnika u parlamentu pa je teško očekivati da se kraljevstvo izvuče iz blata u koji su upali ... a naš prd.vld. anemija je upravo zahvaljujui sinergiji osovine pupi-razdjelnik-kajtazi uspješno preskočio bugarsku u svom pohodu na dno eu ... slijedei cilj je stizanje albanije ...

VL
DU
Deleted user
02:06 26.03.2019.

Zanimljivo je promatrati njemačke medije kako ali svakodnevno likuju nad ovom situacijom i "navijaju" za poništenje Brexita. Nema dana da se u Njemačkoj npr. ne izvještava o "volji miliona građana Britanije " da ostanu u EU ( ak 4. Reichuhu de facto ) ,navode i izvještavaju o "milionskim štetama" koje Britanija trpi zbog Brexita , a među mojim njemačkim prijateljima nerijetko se odluka Britanaca o izlazu iz EU naziva "nacionalističkom" ... Malo sutra drugari! Britansko carstvo postoji 1000 ama godina i nadživjet će vašu birokratko fašističku tvorevinu EU koja pogoduje Berlinu i nešto manje Parizu. A sve ostale , posebno male slavenske narode baca u gospodarsko roblje i robove. Živo Brexit i neka Bog čuva Kraljivu i Britaniju!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.