Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševljeni Hrvatskom

Britanski par preselio se u Međimurje: Vidjela je te prekrasne brežuljke i rekla 'Ovo je to mjesto'

Britanski par pronašao novi dom u Hrvatskoj. Otvorili su luksuzni kamp, prvi takav u Međimurju
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
07.06.2023.
u 13:27

Prošle godine otvorili su luksuzni kamp, opremljen šatorima za glamping. Svaki šator je drugačiji, ali svi imaju istu kvalitetu i luksuz

Mark i njegova supruga Gilly u slobodno vrijeme su putovali svijetom i tražili mjesto gdje će se skrasiti. Mark je radio u školama i vrtićima kao edukator. Živjeli su i na Bliskom istoku, Ujedinjenim Arapskim Emiratima te kraljevini Bahrein. Kada su tražili mjesto za život, Hrvatska je ušla u uži izbor. Mark je ranije bio u Međimurju, a prije četiri godine odlučili su ondje ostati. Razgledavali su nekretnine na području Čakovca, Varaždina i Lepoglave, a za Gornje Međimurje je presudila jedna večer u Dragoslavcu.

“Jedne večeri, dok je sunce zalazilo nedaleko odavde, Gilly je gledala te prekrasne brežuljke i rekla: “Ovo je to mjesto”. A kad Gilly tako nešto kaže, to je sve što nam treba da odlučimo gdje ćemo živjeti”, govori Mark za Pixsell.hr.  Sviđa im se ugodna klima, mir i tišina te bogata hrvatska kultura. Poznavali su ovo podneblje jer su nekad često kampirali u slovenskim Alpama. Whitfieldovi su u Štrigovi odlučili pokrenuti vlastiti posao i baviti se turizmom.

Prošle godine otvorili su luksuzni kamp, opremljen šatorima za glamping. "Svaki šator je drugačiji, ali svi imaju istu kvalitetu i luksuz”, pojašnjava Markova supruga Gilly. Imali su odličnu suradnju s lokalnim načelnikom. Povezali su se i s lokalnom arhitekticom koja se pobrinula da imaju svu potrebnu papirologiju kako bi dobili dozvole. Također angažirali su lokalne majstore i izvođače radova i bili su jako zadovoljni. U Međimurju su pronašli i prijatelje, također par iz Velike Britanije koji dijele istu ljubav prema Hrvatskoj.

POVEZANI ČLANCI:

Glamping, mješavina glamura i kampiranja, postao je jako popularan u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Australiji i Americi, a postaje i sve popularniji u Europi.

>>VIDEO Kutina nakon potopa obasjana suncem, uništene su prometnice i domovi

Komentara 2

AM
amorphius
14:31 07.06.2023.

o bože kao da u britaniji nema brežuljaka.

JS
John_Smith
15:59 07.06.2023.

lijepo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije