Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjili vojne troškove

Britanski general: Vojska Ujedinjenog Kraljevstva je preslaba za obranu od Rusa

Bivši šef britanskog generalštaba Richard Barrons
Foto: Wikimedia
1/5
17.09.2016.
u 16:55

Barrons nadodaje da se Ujedinjeno Kraljevstvo u prošlosti previše oslanjalo na svoje saveznike poput SAD-a

Bivši šef glavnog stožera britanske vojske, Richard Barrons upozorio je ministra obrane Michaella Fallona da je vojska Ujedinjenog Kraljevstva preslaba za sudjelovanje u konvencionalnim ratovima. 

Naime, oružane snage UK-a  oslabljene su zbog smanjenja vojnih troškova, kako navodi Independent.

Barrons nadodaje da se Ujedinjeno Kraljevstvo u prošlosti previše oslanjalo na svoje saveznike poput SAD-a. Upozorava da, u slučaju napada Rusije ili neke druge velesile, njihove oružane snage ne posjeduju dovoljno dobar plan obrane zemlje.

Zbog smanjenja vojnih troškova od 2010. godine broj pripadnika vojnih snaga smanjio se za šestinu. 

Britanska Vlada do kraja 2020. trebala bi trošiti dva posto bruto domaćeg proizvoda na ulaganje u obranu. Prošle godine obavezala se na preuzimanje obaveza iz NATO-a. 

Vojne troškove tako bi trebali povećati na 12 milijardi britanskih funti, a u sljedećih deset godina na 178 milijardi funti. 

>> Mogu li sutrašnji izbori Putinu dati još 10 godina vlasti?

Komentara 20

DU
Deleted user
17:25 17.09.2016.

Evo kako se vrše pripreme naroda i kada se počinje planirati budžet za 2017, godinu.

DU
Deleted user
10:30 18.09.2016.

Obama i njegovi generali raspravljaju u Pentagonu i ne mogu da se dogovore kada je najbolje da napadnu Rusiju. Na kraju pitaju Francuze. Francuzi kažu: ’Mi ne znamo, ali sigurno ne na zimu. Stvar će se loše završiti‘. Onda su odlučili da pitaju Nemce. Nemci su odgovorili: ’Mi ne znamo, ali sigurno ne na leto. Već smo pokušali‘. Šta da se radi? Neko je predložio da pitaju Kineze, jer su oni progresivni i uvek imaju nove ideje. Pitali su Kineze: ’Kada je najbolje vreme da se napadne Rusija?‘ Kinezi odgovaraju: Upravo sada! Rusija je počela da gradi ’Snagu Sibira‘, ’Turski tok‘, kosmodrom ’Vostočni‘, most na Krimu, a u bliskoj budućnosti Rusi žele da unaprede Bajkalsko-amursku magistralu, grade nove sportske objekte za Svetsko prvenstvo u fudbalu i atletici, planiraju da proizvode naftu na Arktiku… Sve u svemu, sada im je potrebno što je moguće više zarobljenika!

MX
Mister X
21:33 17.09.2016.

Upozorava da, u slučaju napada Rusije ili neke druge velesile, ( A merike) njihove oružane snage ne posjeduju dovoljno dobar plan obrane zemlje. Kako je to pametan ćovjek nije za vjerovati a koju lovu dobija - "zarađuje" za tako neštoo što nitko živ ne bi nikada pomislio i

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije