Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIMPTOMI COVID-A

Britanski epidemiolog upozorio: 'Sve češći simptom je i COVID jezik'

Temporary COVID-19 hospital in St Petersburg, Russia
Foto: PETER KOVALEV/Newscom/PIXSELL
1/3
15.01.2021.
u 09:07

Gabriel Scally objasnila je kako se ovaj simptom povezuje s COVID-om već duže vrijeme

- Jedan u pet zaraženih COVID-om prijavljuje rijeđe simptome koji se ne smatraju 'službenima', kao što je osip, naveo je britanski epidemiolog Tim Spector te upozorio ljude da ostanu kod kuće ako primijete i najblaži simptom poput glavobolje ili umora.

Jedan od takvih simptoma za koje smatra da su u porastu je i nešto što je nazvao 'COVID jezik' i 'čudni čirevi na jeziku'.

Britanska liječnica Gabriel Scally objasnila je kako se ovaj simptom povezuje s COVID-om već duže vrijeme, a takvo oticanje jezika se naziva 'glositis', prenosi britanski Metro.

- Virus je problematičan za liječenje jer se pojavljuju simptomi u širokom spektru unutar samog organizma, rekla je liječnica.

Ukoliko se pojave ovakvi netipični simptomi koji nisu gubitkak mirisa, visoka temperatura ili jak kašalj, Spector moli građane da ipak ostanu doma.

- Ako imate ovakav čudan simptom ili samo glavobolju i umor, ostanite doma!, naglasio je.

Gabriel Scally

 

Read more: https://metro.co.uk/2021/01/14/covid-tongue-becoming-more-widespread-as-coronavirus-symptom-13905735/?ito=cbshare

Twitter: https://twitter.com/MetroUK | Facebook: https://www.facebook.com/MetroUK/

Komentara 8

DU
Deleted user
10:04 15.01.2021.

Ovo je sve apsurdnije i apsurdnije!

DU
Deleted user
09:20 15.01.2021.

Dokad više? Koliku se strku vi novinari napravili s novim slojem virusa, kojeg detektiraju postojeći PCR testovi i na koji djeluju sva odobrena cjepiva, a sad ćete stalno kopati po simptomima bolesti? Nakon 95 milijuna oboljelih sad se odjednom pojavio korona jezik?

DU
Deleted user
11:02 15.01.2021.

Danas sam prdnuo malo jače, da li imam COVID?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije