Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRPI VELIKE BOLOVE

Operacija u Turskoj pošla po zlu, Britanka je očajna: 'Moje tijelo je osakaćeno, nemam grudi'

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
30.11.2023.
u 19:48

Bila je na operaciji 13 sati, a probudila se u velikim bolovima. "Nisam mogla disati, uzeli su toliko kože da nisam mogla proširiti pluća", navela je Sara Platt

Sara Platt, 33-godišnjakinja iz Južnog Walesa, otputovala je u Tursku na zatezanje trbuha te povećanje i podizanje grudi. Na zahvate se odlučila jer je zbog velikog gubitka težine imala opuštenu kožu. U Tursku je otišla zbog znatno nižih cijena u usporedbi s Velikom Britanijom, ali i zbog mogućnosti oporavka pod suncem. Nakon operacije, ustvrdila je kako je njezino tijelo "osakaćeno" te je morala na devet korektivnih zahvata.

"Moje tijelo je osakaćeno. Imam dvije rupe u trbuhu, nemam grudi, imam grbu na leđima i stalno me boli. Ono što se tamo dogodilo uništilo mi je život", navela je 33-godišnjakinja, kako prenosi Daily Mail

Ovoga mjeseca pokazalo se da će Turska prestići Francusku kao drugo najpopularnije europsko odredište za Britance, ponajviše zbog ogromnog porasta onoga što se naziva "kozmetičkim turizmom". Tamošnja vlada ažurirala je svoje savjete o putovanjima ove godine, rekavši da znaju za više od 25 britanskih državljana koji su umrli nakon medicinskih posjeta Turskoj od siječnja 2019. godine. Drugi su imali trajne medicinske komplikacije u rasponu od problema sa zacjeljivanjem rana do po život opasne sepse. Prema Britanskom udruženju estetskih plastičnih kirurga (BAAPS), broj onih kojima je potrebno bolničko liječenje u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon estetskih operacija u inozemstvu porastao je za 94 posto u tri godine.

VEZANI ČLANCI:

"Operacija u Velikoj Britaniji bila bi 33.000 funti, što je bilo iznad mojih mogućnosti. Pronašla sam mjesto gdje bi to koštalo 15.000 funti u Turskoj. Nije bilo najjeftinije, ali klinika i kirurg imali su dosta recenzija s pet zvjezdica. U međuvremenu sam otkrila da su gotovo sigurno bile lažne", navela je Sara Platt.

U veljači su ona i njezini roditelji odletjeli u Antaliju te je isprva sve dobro izgledalo. Sarina hotelska soba bila je čista i prostrana, ali kada je sljedećeg dana otišla na predoperacijske krvne pretrage, primijetila je da se bolnica reklamira kao odjel za plodnost i rađanje. Zatim se susrela sa svojim kirurgom. Zahvat joj je bio zakazan za 8 ujutro sljedećega dana. Bila je na operaciji 13 sati, a probudila se u velikim bolovima. "Nisam mogla disati, uzeli su toliko kože da nisam mogla proširiti pluća", navela je. Također, shvatila je da joj je uklonjena i koža s ruku i bokova. 

"Tijelo mi je bilo zeleno i crno, a bolovi su bili nevjerojatni", prisjetila se. Po povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo, njezin liječnik opće prakse rekao joj je kako hitno mora na operaciju. Unatoč svim naporima liječnika, još uvijek ima rupe u trbuhu i kvržice ispod kože. 

"Trauma je toliko velika da imam noćne more i PTSP", kaže 33-godišnjakinja.

VIDEO Vozač kamiona razbjesnio: 'Zreo za oduzimanje vozačke'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije