Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki gaf

Britanci na stolu u pubu ostavili tajne planove o papinu posjetu

benedict
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
06.09.2010.
u 19:00

Zaboravili dokumente koji otkrivaju gdje će biti parkiran papamobil, raspored sjedenja uglednika...

Tajne planove, presudno važne za osiguranje posjeta pape Benedikta XVI. Velikoj Britaniji od 16. do 19. rujna nemarni su službenici zaboravili u jednom pubu, piše Mirror. Spašeni su samo zbog savjesnog voditelja puba, koji ih je spremio na sigurno, a nakon što se gosti koji su ih ostavili nisu vratili do zatvaranja restorana, predao ih je policiji.

Policijska istraga

Tako je voditelj lokala Moorings bar and grill u toplicama Leamington u Warwickshireu mogao doznati gdje će točno biti parkiran papin automobil, gdje će na papinoj misi na otvorenom sjediti tko od uglednih gostiju, poput Tonyja Blaira, i slične pojedinosti. Naime, to je vidljivo iz plana iz ptičje perspektive parka Crofton u Birminghamu, gdje će papa zadnjeg dana posjeta služiti misu i proglasiti svetim kardinala Johna Henryja Newmana. Očekuje se da će se na tome središnjem događaju skupiti deseci tisuća vjernika, 2000 svećenika i isto toliko uglednika.

Dvojica službenika osiguranja ručala su u spomenutom restoranu, popili su bocu vina i na kraju dokumente ostavili na stolu. Policija istražuje jesu li planovi doista zaboravljeni slučajno.

20 milijuna funti

Inače, Vatikanu tradicionalno neskloni Englezi uoči posjeta naveliko diskutiraju o tome koliko će on stajati porezne obveznike i koliko papa uopće zanima stanovnike Otoka. Tako se ističe da se troškovi posjeta penju na 20 milijuna funti, a prema istraživanju agencije Theos, samo 29 posto ih misli da će posjet koristiti Britaniji, a 33 posto ih misli da neće. Jedno drugo istraživanje, provedeno za katolički list Tablet, otkrilo je da samo četvrtina podupire papin posjet, a 11 posto je otvoreno protiv. Prema anketi Comres polla pak 79 posto Britanaca “ne vidi osobni interes” u posjetu, a čak 77 posto drži da porezni obveznici ne bi trebali plaćati za posjet.

Na sve to predstavnik Katoličke crkve uzvraća da se Crkva nada velikom zanimanju za papin posjet Britaniji, prvom otkako je papa Ivan Pavao II. 1982. bio tamo.

Komentara 9

OB
-obrisani-
19:24 06.09.2010.

To se britanski tajni agent zaljubio na prvi pogled u bertendera i zaboravio na akntasnu! Homici kad se zaljube, zaljube se tako vatreno da zaborave na sve! A ne be puno ni zalili, kad bi se nesto i desilo Papi!

OB
-obrisani-
23:14 06.09.2010.

Papa stize po porez zahebi to platit se mora

UT
utatica
06:56 07.09.2010.

Britanci, pa slučajno, ma dajte!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije