Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLINSKI VAL
Povratak na članak

Britanci izmjerili najveću temperaturu u povijesti: Savijala se željeznica, zabilježen niz požara

Londonski vatrogasci proglasili su uzbunu i apelirali na ljude da ne pale roštilj na otvorenom. Suočena s nezapamćenim temperaturama, Britanija, koja se muči da održi glavne prometne usluge, proglasila je nacionalno izvanredno stanje.

Komentari 15

Avatar nekakav
nekakav
11:14 20.07.2022.

klimatske promjene nikad nisu ni prestale, mi nemamo dovoljno točnih podataka da bi išta mogli shvatiti, a još manje predvidjeti kako bude. engleska ima zastarjelu infrastrukturu, savijaj use tračnice na prugama starim 100 godina, a asfalt... nek uče od nas, pa izraelci su k nama dolazili proučavati naše sastave asfalta. požari? pa kad je suho raslinje, ima ih puno, ne znam čemu čuđenje. ne budu valjda požari ludovali zimi kad je sve mokro, i u magli, blatu. na klimatske promjene mi ne možemo utjecati, niti utječemo sad. dal vama što znači činjenica da je zbog covida stalo pola industrije u svijetu, da su količine ispuštenog co2 bile značajno niže, a da se svejedno koncentracija co2 u atmosferi povećala? nema uopće nikakve razlike u trendu prije i tijekom zatvaranja zbog korone. ako vam to ništa ne znači, onda gutajte i dalje sve što vam gazda servira.

VL
BI
billynik
21:57 19.07.2022.

Tko još vjeruje Britancima?

VL
DA
danijelrukavina4
23:18 19.07.2022.

Čudo jedno kako novinari i mediji "žive" na vijestima o ljetnom vremenu. Te toplinski val, te ovo, te ono, te katastrofa, te užasne vrućine. Ja se sjećam jednog ljeta, mislim da su bile sedamdesete. Trava je bila sasušena do kraja, livada na Knežiji bila skroz sasušena, ni travke nije bilo. nije bilo kiše, temperatura u Zagrebu dosizala mislim do 42 stupnja, noći vruće, pa se nitko nije zbog toga previše uzrujavao i pričao o "katastrofi". Jednostavno, bilo je sušno i vruće. Nije bilo klima tada. Ljudi su plahte mokre stavljali na prozor. Znojili smo se i preko noći, pili puno vode i to je to.Ali novinari nisu toliko kukali i stvarali iz toga neku katastrofu. Jednostavno, bilo je vruće. Pa ljeto je bilo. I sada je danas bilo 32. Moš mislit vrućine. Pa to je normalna ljetna temperatura.

VL
Avatar Idler
Idler
22:11 19.07.2022.

Dajte-najte, koji se to metal piga na 40 stupnjeva 🤦‍♂️

VL
DU
Deleted user
22:45 19.07.2022.

"Savijala se željeznica"

VL
DU
Deleted user
22:41 19.07.2022.

hladni britanci su osobito neotporni na toplinu, oni se znoje vec na 15 stupnjeva

VL
DU
Deleted user
23:51 19.07.2022.

Dok nama govore o stakleničkim plinovima, neki već računaju. Kako ratovi i ono smeće koje kruži oko zemlje i ne znaju što s tim, nikada nemaju veze s tim stakleničkim plinovima?

VL
DU
Deleted user
23:31 19.07.2022.

HŽ reklama ovog ljeta će biti: Nema nije nitko ravan!

VL
SL
slavenZadravec
22:03 19.07.2022.

Unatoč tome mnogi i dalje niječu klimatske promjene, ustraju na povećavanju konzumacije fosilnih goriva bez uvođenja poreza na iste, ne žele smanjenje profita štetnih industrija, nastavljaju zloupotrebe ugljena, ne žele promjene ponašanja .... Jasno, Putin, saudijci i slični pogotovo ne žele promjene štetnih ponašanja jer tuđ šteta je njihova korist.

VL
XA
xaron
21:50 19.07.2022.

Karma is bitch.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.