Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan pothvat

Britanac (35) živio kao koza u švicarskim Alpama u sklopu eksperimenta

čovjek koza
Foto: screenshot/youtube
1/2
07.06.2016.
u 09:21

"Inicijalno sam želio živjeti kao slon, no ta se ideja nije dobro razvila. Posjetio sam šamana koji mi je rekao da sam idiot. Nakon toga odlučio sam postati koza", rekao je.

U potrazi za jednostavnijim načinom života, jedan čovjek transformirao se u kozu. Londončanin i znanstvenik Thomas Thwaites (35) godinu dana radio je na protezi koja mu je omogućavala da se kreće na sve četiri noge. Proučavao je ponašanje koza, naučio način na koji komuniciraju i pokušao stvoriti umjetni želudac koji bi mu pomogao u probavi trave. Njegov trud kulminirao je trodnevnim boravkom u švicarskim Alpama gdje je živio u krdu s kozama. Na pitanje zbog čega bi se itko toliko trudio postati koza, rekao je:

"Zbog toga što je biti čovjek dovoljno teško, depresivno i stresno", rekao je za DailymailThwaites vjeruje u transhumanizam te smatra da neće svi uživati u ideji spajanja robotike i ljudi u kiborge, što se očekuje u budućnosti.

Biorobotika, rekao je svojedobno, mogla bi pomoći ljudima da deterioriraju umjesto evolucije.

 

"Inicijalno sam želio živjeti kao slon, no ta se ideja nije dobro razvila. Posjetio sam šamana koji mi je rekao da sam idiot. Nakon toga odlučio sam postati koza", rekao je.

Nošenje proteze bilo mu je vrlo bolno, a na alpskim obroncima iznimno hladno. No, ti izazovi bili su ništa u usporedbi s trudom koji je uložio u uvjeravanje krda da je jedan od njih.

"Bilo mi je jednostavnije kretati se s protezom samo na prednjim nogama. I tako sam završio prilično visoko na uzbrdici okružen kozama. Sve koze su odjednom zastale i žvačući travu buljile u mene. Mislio sam da će me napasti, no odjednom je prišla jedna od njih i uspostavili smo kontakt. Farmer koji se ondje kretao, rekao mi je da misli da su me prihvatile", rekao je.

Nakon što je živio s krdom tri dana, iduća tri dana živio je sam, no i dalje na isti način.

"Bilo je to nezaboravno iskustvo. Ponekad mislim da bi možda jednostavniji život doista bio bolji izbor", rekao je Thwaites. Napisao je i knjigu koja je ovih dana objavljena: "GoatMan: How I Took a Holiday from Being Human."

>> Uspješna priča iz Viljeva: Kako uspjeti u Hrvatskoj, a ne emigrirati

Komentara 18

DU
Deleted user
09:38 07.06.2016.

Neznaš ko je luđi, on ili oni koji će kupiti njegovu knjigu.

SU
subara
13:30 07.06.2016.

koliko je bolesnih umova na svijetu

DJ
djsebastijan
17:07 07.06.2016.

Nadam se da ga je jarac uspjesno oplodio na proplanku dok je grickao travu !! Bolje jarac nego slon !!Bit ce da je saman bio u pravu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije